Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сільськогосподарським підприємствам Токмацького району присвоєно статус племінних репродукторів

24 лютого 2017 - 08:49

Сільськогосподарським підприємствам Токмацького району присвоєно  статус племінних репродукторів

При Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації  постійно діє регіональна експертна комісія з проведення експертної оцінки та присвоєння відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві Запорізької області.

За поданням цієї комісії наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України  Таврійській філії ПрАТ «Райз-Максимко» Токмацького району присвоєно статус племінного репродуктора по розведенню великої рогатої худоби Української червоної молочної породи.

На сьогодні в господарстві утримується 633 голови великої рогатої худоби, в тому числі 300 корів. З кожним роком тут збільшується виробництво молока, зростає продуктивність дійної череди корів, поліпшується селекційно-племінна робота у молочному скотарстві.

За минулий рік господарство збільшило виробництво молока на 121,5 тонни, надій на корову зріс на 343 кг і склав 6054 кг при середньому по області 4718 кг.

Показники продуктивності дійної череди корів у господарстві з кожним роком зростають. На сьогодні середньодобовий надій складає 15,8 кг при середньому по області  12,7 кг.

Слід відмітити, що у 2016 році сільгосппідприємства області збільшили виробництво молока на 1091 тонну та середньорічний надій на одну корову зріс на 609 кг. Вагомий внесок у збільшення виробництва тваринницької продукції, зокрема молока, вніс і ПрАТ «Райз-Максимко».

Крім цього, наказом Мінагрополітики України товариству з обмеженою відповідальністю «Племптахокомбінат «Запорізький» Токмацького району присвоєно статус племінного птахорепродуктора ІІ порядку породи Ross 308.

Господарство займається вирощуванням племінної птиці з виробництвом та реалізацією на племінні цілі яєць.

За даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, в області селекційно-племінною роботою у тваринництві, підвищенням генетичного потенціалу сільськогосподарських тварин і птиці займаються дев'ять племінних заводів по свинарству та два по молочному скотарству, селекційний центр із свинарства, чотири племінних репродуктора по молочному скотарству, один племінний репродуктор по вівчарству, два племінних птахорепродуктора  та один племінний завод по конярству. Ці суб'єкти племінної справи у тваринництві не тільки забезпечують потреби області в племінних (генетичних) ресурсах, але й реалізовують їх за її межі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі