Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада ініціюватиме створення пересувних колон для ремонту доріг

24 лютого 2017 - 09:57

Під час робочої поїздки до Василівського району голова облдержадміністрації Костянтин Бриль ознайомився з роботою філії «Василівська дорожньо-експлуатаційна дільниця».

Як повідомив начальник філії Віктор Лядецький, Василівська  дільниця має на експлуатаційному утриманні 409,7 км автодоріг, у тому числі 136,3 км доріг державного значення та 273,4 км - місцевого значення. За станом на 1 січня 2017 року тут працює 39 робітників. Власними силами виконано обсяг робіт на суму  4 мільйони 267,3 тисячі гривень. Чистий дохід від реалізації робіт та послуг склав 3 мільйони 575,4 тисячі гривень; собівартість реалізованих робіт та послуг – 4 мільйони 327,4 тисячі гривень; валовий збиток - 612 тисяч гривень.

Головними причинами збитковості підприємства дорожники вважають нерентабельне утримання виробничої бази, що не використовується у виробничому процесі; зношеність парку автомобілів та механізмів, які повинні використовуватись у виробничому процесі, але тривалий час змушені знаходитись на ремонті через відсутність запасних частин та коштів для їх придбання, як наслідок цього - неможливість виконання тих обсягів робіт,  які забезпечили би прибутковість підприємства. Крім цього, на основній виробничій базі знаходиться значна частина будівель та споруд, які не використовуються у виробничому процесі, але підприємство несе витрати на їх утримання та нарахування амортизації. Більше того, фактично з 2013 року існує проблема системного характеру по заборгованості заробітної плати працівникам, що дуже негативно впливає на прийом на роботу кваліфікованих спеціалістів.

Ознайомившись з цими обставинами,  Костянтин Бриль наголосив на необхідності відновлення дорожніх служб регіону.

- Ще за часів Януковича система райавтодорів системно знищувалась по всій Україні, адже її готували до приватизації. В поточному році планується виділення чималих коштів на ремонт доріг, проте існує ризик їх неповного освоєння через брак потужностей. Саме тому ми будемо виходити з ініціативою на Кабмін, аби частина коштів дорожнього фонду була розподілена на придбання сучасної техніки і створення пересувних механізованих колон  з асфальтобетонними заводами. І це має бути реалізовано в рамках наших районів,  - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.