Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Вільнянському районі підтверджено випадок африканської чуми свиней

2 березня 2017 - 12:53

У Вільнянському районі  підтверджено випадок африканської чуми свиней

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області,  в особистому підсобному господарстві у Вільнянському районі зареєстровано захворювання та загибель свиней.

У селі Петромихайлівка Вільнянського району підтвердився діагноз африканської чуми,  у результаті чого загинули  18 тварин.

Співробітники обласного управління Держпродспоживслужби наразі збирають дані про поголів’я для того, щоб  прийняти рішення щодо подальших дій. Наразі триває подворовий обхід, з’ясовується наявне поголів’я, визначається межа епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

У підсобному господарстві проведено дезінфекцію та механічну очистку всіх контактних речей, також проводяться дезінфекційні заходи в сусідніх господарствах.

На ділянці введено карантин на 40 діб. В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Наразі посилено заходи з ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання на африканську чуму свиней на території  всієї Запорізької області, а також недопущення занесення збудника високопатогенного грипу птиці та профілактики сказу в області.

Нагадаємо, нещодавно в особистому підсобному господарстві у Комунарському районі м. Запоріжжя було зареєстровано випадок захворювання та загибель свиней.

 

Довідково. Африканська чума свиней (АЧС) - небезпечна інфекційна хвороба свиней, яка характеризується лихоманкою, запальними і дистрофічними ураженнями внутрішніх органів, численними крововиливами та високою смертністю. На АЧС хворіють лише домашні та дикі свині. Найбільш ефективним способом боротьби із захворюванням вважається знищення поголів’я свиней. Хвороба може швидко поширитись на сусідні господарства, завдаючи значних економічних збитків унаслідок загибелі свиней та ліквідації всього свинопоголів’я в регіоні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер