Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На розвиток спортивної інфраструктури в області планується виділити додаткові кошти

3 березня 2017 - 14:41

Пріоритети діяльності у сфері фізичної культури і спорту на 2017 рік в умовах децентралізації влади було обговорено під час виїзного засідання колегії Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, яке відбулось у м. Мелітополь під головуванням заступника голови ОДА Едуарда Гугніна.

- Всі можливості, кошти та сили необхідно зосередити для розвитку спортивної інфраструктури. Влада буде й надалі сприяти розвитку спорту та підтримувати спортсменів. У планах на поточний рік – відкриття спортивних споруд . Запорізька область уже традиційно показує високі здобутки в розвитку спорту. Серед інших регіонів України Запорізька область по цьому напрямку посідає почесне шосте місце – це досить потужний результат. У цьому році ми будемо вимагати від обласної ради додаткових коштів на розвиток спортивної інфраструктури, адже це дасть можливість проведення всеукраїнських та міжнародних спортивних змагань. Також на розвиток спортивної інфраструктури цього року буде спрямовано близько 10% коштів Державного фонду регіонального розвитку, які отримає Запорізька область, - зазначив у своєму виступі Едуард Гугнін.

За словами начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталії Власової, в Запорізькій області всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи охоплено понад 240 тисяч чоловік, видами спорту - 45 тисяч, що становить 12 % від загальної чисельності населення області.

Реалізацію  завдань у сфері фізичної культури та спорту, фізкультурно-оздоровчу і спортивну роботу в області здійснюють 65 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 24 осередки федерацій з олімпійських видів спорту та 39 неолімпійських, Запорізький регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» та комунальні заклади обласної ради: Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності, Запорізька обласна спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю, Запорізький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», чотири  обласні фізкультурно-спортивні товариства «Динамо», «Спартак», «Колос», «Україна» та Запорізьке обласне відділення НОК України.

До складу збірних України у 2016 році входили  488 спортсменів області з 56 видів спорту,  з них 205 основного складу, 151 - кандидати та 132 - резерв. У 2016 році спортивне звання «Майстер спорту України» було присвоєно 104 спортсменам, звання «Майстер спорту України міжнародного класу» - п’яти  спортсменам, почесне звання «Заслужений тренер України» присвоєно трьом  тренерам та одному -  «Заслужений працівник фізичної культури і спорту».

У ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року взяли участь 11 провідних спортсменів області. Жан Беленюк  (боротьба греко-римська) став срібним призером. У ХV Паралімпійських іграх взяли участь 10 запорізьких спортсменів, які здобули в Ріо-де-Жанейро 10 медалей різного ґатунку (3 золоті, 5 срібних та  2 бронзові).

За підсумками Олімпійських та  Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро  2016 року розпорядженням голови облдержадміністрації «Про встановлення та виплату у 2016 році одноразових премій спортсменам Запорізької області, учасникам Олімпійських та  Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро та їх тренерам» спортсменам, які посіли 1-12 місця,  виплачено премії з обласного бюджету на суму 3 млн. 519 тис. грн. (шести олімпійцям, 10 паралімпійцям та 14 тренерам).

Для реалізації у Запорізькій області державної політики  щодо сталого розвитку фізичної культури та спорту в умовах децентралізації влади, подолання проблем, які виникли  в процесі розбудови галузі в нових соціально-економічних умовах, Управлінням молоді, фізичної культури та спорту ОДА  визначено основні пріоритети на 2017 рік. Це створення умов для забезпечення норм рухової активності для різних верств населення області, підготовка та участь запорізьких спортсменів у 23-х літніх Дефлімпійських іграх, створення умов для розвитку фізичної культури та спорту в Запорізькій області в умовах децентралізації влади.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн