Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До уваги сільгосптоваровиробників!

17 березня 2017 - 14:10

В умовах нестачі обігових коштів для проведення весняно-польових робіт допомогу аграріям надає Публічне акціонерне товариство «Аграрний фонд».

Проекти «Аграрного фонду» зорієнтовані на залучення фінансів в аграрне виробництво, впорядкування потоків аграрної продукції на ринку.

«Аграрний фонд» здійснює форвардні закупівлі зернових культур.

Загальний обсяг закупівель 760 тис. тонн зерна:

700 тис. тонн - пшениця 2 та 3 класу;

50 тис. тонн - жито 1-3 класу;

10 тис. тонн - гречка 1-3 класів.

Розмір попередньої оплати не перевищує 65 % від загальної вартості поставки за договором.

Рівень відсоткової ставки за користування коштами попередньої оплати складатиме від 22,5 % до 27,5 % річних без врахування курсових коливань та від 15 % до 18 % з врахуванням курсових коливань.

Наступний партнер аграріїв – це ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

З  19.01.2017 року Корпорація розпочала приймання заявок на участь у програмі закупівель зернових культур(пшениці, ячменю, кукурудзи та сої)  майбутнього урожаю 2017 року і підготовку до підписання договорів.

Реалізація даної програми буде проводитися в два етапи. 

Протягом першого етапу сільгоспвиробники мають подати до регіональних відділень заявки на участь у програмі, сформувати необхідний пакет документів та укласти договори поставки в центральному офісі ПАТ «ДПЗКУ». Після підписання договору на поточний рахунок сільгоспвиробника буде здійснюватися попередня оплата.

Однією з умов форвардної програми є укладання договорів комплексного страхування посівів майбутнього врожаю сільськогосподарських культур. Перші огляди посівів озимих культур почнуть здійснюватися вже на початку весни після відновлення вегетації, а ярих культур – після появи сходів.

Другий етап програми передбачає поставку зерна сільськогосподарськими товаровиробниками в кількості та якості згідно умов договору на філії ПАТ «ДПЗКУ», а також остаточний розрахунок у вигляді другого траншу.

Аграрії можуть отримати відповіді та консультації з усіх питань на сайті http://agrofond.gov.ua

 

Згідно Закону України «Про дитяче харчування», постанови Кабінету Міністрів України від 03.10.2007 № 1195 «Про затвердження порядку надання статусу спеціальної сировинної зони, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 30.04.2013 № 285 «Про затвердження форм для надання статусу спеціальних сировинних зон», з метою визначення сприятливих спеціальних сировинних зон для виробництва високоякісного та безпечного дитячого харчування в облдержадміністрації створена та працює комісія з питань надання виробникові сировини статусу спеціальної сировинної зони, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування.

Всі зацікавлені сільгосптоваровиробники можуть подавати документи на розгляд комісії надавати Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за адресою: 69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164.

Електронна адреса: harchovaapr@gmail.com або dapr@zoda.gov.ua.

Телефони для довідок 224-64-17 або 224-65-83.

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»