Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота з відбору громадян на військову службу за контрактом потребує нових підходів

20 березня 2017 - 13:37

Про стан проходження кампанії з відбору громадян  на військову службу за контрактом у Збройних Силах України йшлося під час обласної селекторної наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін. 

- У порівнянні з минулим 2016 роком ми маємо дещо гірші результати. У рамках четвертого циклу відбору план суттєво не виконано, наразі розпочато п’ятий цикл,  яким ми закриваємо півріччя. У нас залишилося два тижні, щоб виконати поставлену задачу, - зазначив посадовець. 

Планове завдання щодо відбору кандидатів для комплектування посад рядового та сержантського складу на четвертий цикл першого кварталу складало 154 чоловік. Уклали контракти 102  особи, що становить 66,2%.

За словами заступника обласного військового комісара полковника Юрія Бойка, планове завдання на п’ятий цикл першого кварталу становить 247 чоловік, а завдання на перший квартал – 640 чоловік.

Стовідсотково виконали доведені показники у Вільнянському, Більмацькому та Розівському районах. На 80-99% справилися із завданням у м. Токмак, Якимівському, Василівському, Токмацькому районах області.

При цьому не відправили жодного кандидата протягом другого та третього циклів з Новомиколаївського району.

- Поставлену задачу на перший квартал необхідно виконати, щоб Запорізька область могла показати гідні результати роботи. Якщо не діють старі засоби агітації, необхідно застосовувати нові механізми та підходи. Насамперед, активізувати співпрацю з центрами зайнятості, де на обліку стоїть велика кількість безробітних, налагодити взаємодію голів райдержадміністрацій та військкоматів. Також необхідно працювати не лише з потенційними кандидатами, а й з їхніми батьками та родичами. Варто залучити до співпраці волонтерів, громадські організації, політичні партії, патріотичні організації, великі підприємства та установи, Хортицький полк, добробатів тощо. Нам необхідна укомплектована боєздатна армія як ніколи, і нині вона потребує допомоги та підтримки. У жодному разі не можна збавляти темпів роботи, необхідно консолідувати всі зусилля та налагодити дієву співпрацю, - підбив підсумки посадовець.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області