Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми сільських підприємців розглянуть на громадських слуханнях

29 жовтня 2007 - 16:23

На черговому засіданні Коордради головували заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Світлана Кругляк та віце-президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) „Потенціал” Валерій Еделєв.

Загалом, на території області простежується динаміка щорічного зростання кількості підприємців. Так, станом на 1 жовтня поточного року у регіоні здійснюють підприємницьку діяльність 104,5 тисяч громадян – суб'єктів господарської діяльності. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість підприємців збільшилась на 8,5 тисяч.

Підприємцями, які протягом 9 місяців 2007 року працювали за спрощеною системою оподаткування, сплачено до бюджету 56,6 млн. гривень єдиного податку з фізичних осіб, у тому числі за найманих працівників - 20 млн. гривень, що на 10,6 млн. грн. або на 23,2% більше проти надходжень аналогічного періоду 2006 року. Підприємцями, які протягом 9 місяців працювали на умовах сплати фіксованого податку, сплачено до бюджету 7,4 млн. грн., що на 607,8 тисяч грн. або на 8,8% більше, ніж у минулому році, повідомив начальник управління оподаткування фізичних осіб Державної податкової адміністрації в Запорізькій області Олександр Чемерисов.

Разом з тим діяльності підприємців, особливо у сільській місцевості, перешкоджає низка проблем, які потребують негайного вирішення. Для їх розв'язання координаційна рада вирішила ініціювати громадські слухання, до участі в яких запросити підприємців, представників сільрад, райдержадміністрацій, голову ОДА Євгена Червоненка та всіх зацікавлених осіб.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя