Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Є. Червоненко: «Сьогодні Запорізькому регіону необхідно максимально згуртуватись та мобілізуватись, щоб не втратити досягнуті позитивні результати»

30 жовтня 2007 - 18:11

Відкриваючи засідання, голова облдержадміністрації Євген Червоненко зазначив, що розмова про наболіле буде відвертою, бо «говорити про проблеми треба до того, як трапиться надзвичайна ситуація». Навіть не зважаючи на те, що результати соціально-економічного розвитку області за дев'ять місяців є досить успішними і вселяють надію на краще. Позитивних результатів досягнуто завдяки реалізації комплексу заходів щодо підвищення рівня життя населення та зміцнення економічного потенціалу регіону.

За комплексною оцінкою соціально-економічного розвитку регіонів, що проводить Міністерство економіки України, за січень-червень 2007 року Запорізька область посіла перше місце за групою показників розвитку реального сектору економіки. За 9 місяців 2007 року приріст обсягу виробництва у промисловості порівняно з відповідним періодом 2006 року склав 18,5 %, що в 1,7 рази більше середнього показника по Україні (10,7 %), вдвічі вище зростання у січні-вересні 2006 року (9,1 %). Позитивну динаміку одержано майже за всіма основними видами діяльності у 17 із 25 адміністративних територій області. Такі цифри озвучив заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев.

На зібранні, крім аналізу соціально-економічного розвитку, досить гостро йшла мова про підготовку обласних заходів у зв'язку із 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні. Як відомо, за результатами засідання Всеукраїнської Координаційної ради з підготовки заходів у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору, яке відбулося 23 жовтня у Харкові Президент України видав Указ «Про персональну відповідальність посадових осіб за незадовільний стан підготовки заходів у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні».

Нині, як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний, підготовлено проект розпорядження голови облдержадміністрації в якому проаналізовано стан справ щодо підготовки до проведення заходів у зв'язку із 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні та намічено конкретні шляхи негайного усунення виявлених недоліків.

Євген Червоненко наголосив, що згоден з оцінкою Президента і зробить все, що від нього залежить, щоб у нашій області відзначення тих трагічних подій в історії України пройшло гідно. Зокрема, керівник обласної виконавчої влади звернувся до міського голови Запоріжжя Євгена Карташова із проханням якнайшвидше визначити місце для розташування в обласному центрі пам'ятника жертвам голодомору, зведенням якого займатиметься обласна державна адміністрація.

Крім цього керівника області хвилює й питання передачі землі в оренду, яка нині проходить не прозоро, а «по понятиям», як було зазначено у виступі заступника голови облдержадміністрації Валерія Черкаски. За порушення земельного законодавства вже ближчим часом можуть бути звільнені з посад голови Бердянської і Якимівської райдержадміністрацій. У цих районах чимало й інших невирішених проблем, зокрема, щодо наповнення місцевих бюджетів.

Про результати своєї роботи перед членами колегії звітували також керівники Чернігівської, Василівської, Вільнянської та Пологівської райдержадміністрації. Крім відсутності дієвих заходів щодо наповнення бюджету, ними досі не призупинено зростання торговельних надбавок на продовольчі товари, які у 1,5 - 2 рази більші, ніж передбачено розпорядженням голови облдержадміністрації, а орендні плати за землю навпаки занижені. Розпорядженням голови облдержадміністрації керівникам зазначених територій оголошено догани, крім голови Чернігівської райдержадміністрації, якому винесено усне попередження.

Під час засідання колегії також йшлося про початок опалювального сезону. За словами заступника голови облдержадміністрації Миколи Фролова занепокоєність майже ніщо не викликає, бо все йде згідно графіка. Школи, лікарні, дитячі садки отримують тепло без перебоїв.

 

Виступи Є. Червоненка, В. Кальцева, О. Бережного - у доданому файлі

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

(.doc, 32Kb)
(.doc, 62Kb)
(.rtf, 297Kb)

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?