Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Марина Порошенко: «Запорізькі школярі зможуть отримати якісні та доступні знання, які відповідають вимогам часу»

24 березня 2017 - 15:54

У рамках соціальної програми Марини Порошенко освітяни інклюзивних шкіл Запорізької області пройшли тренінг з використання комп’ютерних технологій у навчальному процесі. Він тривав протягом п’яти днів – 20-24 березня – і був присвячений навичкам використання інформаційно-комп’ютерних технологій у навчальному процесі інклюзивних шкіл. Практичний курс пройшли вчителі і їх асистенти  з 19 шкіл-учасниць пілотного проекту Благодійного фонду Порошенка з розвитку інклюзивного освітнього середовища  в Запорізькій області.

За словами Дружини Президента України, інформатизація навчального процесу в інклюзивних школах дозволяє створити єдиний освітній простір, де приймають, підтримують і цінують кожного учня.

- Впевнена, що комп’ютерні класи, які Благодійний фонд Порошенка у співпраці з Міжнародною торговою палатою Великого Шовкового Шляху облаштували в запорізьких школах, дозволять педагогам вийти за межі традиційних методів навчання, а школярі зможуть отримати якісні та доступні знання, які відповідають вимогам часу, - підкреслила Марина Порошенко.

Учасники тренінгу набули навичок організації спільної діяльності на уроці в моделі «1 учень – 1 комп’ютер», навчилися налаштовувати  ноутбуки для ефективного використання учнями з особливими освітніми потребами. Крім цього, освітяни ознайомилися з онлайновими навчальними ресурсами для диференціації навчання в інклюзивному класі.

За словами голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, проведений тренінг є ще одним якісним кроком на шляху розвитку інклюзивної освіти в Запорізькій області.

- Якщо підрахувати, то діти, які сьогодні йдуть до першого класу, закінчать навчання у 2028 році. А всі цифрові технології розвиваються дуже швидко. Тож нашим учням потрібен той якісний інструментарій, який вони зможуть використовувати для свого розвитку і розбудови України, - зазначив Костянтин Бриль.

Проведення тренінгів з використання комп’ютерних технологій у навчальному процесі стало необхідне після того, як у рамках співпраці Фонду Порошенка з китайськими партнерами у березні 2017 року Запорізька область отримала понад 350 ноутбуків, 21 мультимедійний телевізор, 21 принтер та wi-fiроутери, які розподілені в комп’ютерних класах, де кожна дитина й педагог мають персональний девайс. У ноутбуки одразу завантажені розвиваючі програми з української мови та математикии, які розроблені видавництвом «Розумники». Вони розраховані як для дітей з особливими освітніми потребами, так і для дітей, що типово розвиваються.

Під час перебування  в Запоріжжі Дружина Президента України, Голова Благодійного фонду Порошенка пані Марина Порошенко відвідала також Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Зокрема, Перша леді ознайомилася з роботою кафедри інформатики й інформаційних технологій в освіті та оглянула лабораторію з робототехнікою для розвитку логіки й моторики у дітей з інвалідністю.

Поділяючи спільні цінності у питанні розвитку інклюзивної освіти в  Україні, Благодійний фонд Порошенка та Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти підписали Меморандум про співпрацю.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби