Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перші четверо малюків із «сірої» зони Донбасу повернулися додому після призначення лікування в Запоріжжі

27 березня 2017 - 15:25

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль відвідав дітей, які проходять лікування в КЗ «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня» ЗОР, та привіз їм солодкі подарунки. Також він поспілкувався з батьками і медперсоналом, аби з’ясувати умови, в яких перебувають малеча та їхні мами.

Минулого тижня у рамках співпраці з гуманітарним проектом «Допомога йде» за сприяння оперативного командування «Схід» та Запорізької облдержадміністрації до Запоріжжя було доправлено першу групу тих, хто потребує медичної допомоги. Загалом до обласної дитячої лікарні привезено 47 осіб, з яких 25 дітей та їхні супроводжуючі.

Як повідомив головний лікар  обласної клінічної дитячої лікарні Юрій Борзенко, діти розміщені в окремому відділенні разом зі своїми батьками. Наразі вони отримують всю необхідну допомогу.

- Малеча прибула до нас із попередніми діагнозами. Тож насамперед запорізькі лікарі  провели розширені медогляди. На сьогодні вже зроблено одну операцію, дві  виконуються, на завтра заплановано ще одну. Деякі дітлахи потребують поетапного лікування, тож вони знову повернуться до Запоріжжя, - повідомив Юрій Борзенко.

Костянтин Бриль зазначив, що четверо малюків, отримавши діагностику та необхідні призначення, у минулі вихідні вже повернулися до своїх домівок.

- Вважаю, що та акція, яку ми розпочали спільно з оперативним командуванням «Схід» та благодійним проектом «Допомога йде», є дуже правильною. І вона має не просто тривати надалі, а й нарощувати обсяги. Особливо це стосується тих, кому лікування потрібне у кілька етапів. Адже учасники проекту потрапляють до нас з тієї зони, де отримати якісне медичне забезпечення доволі важко. Нині ми робимо обстеження не тільки малечі, а й їхнім мамам. Більше того, всі історії хвороби зберігаються, тож пацієнти можуть не турбуватись про якісне медичне супроводження протягом тривалого часу, – зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області