Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розпочато шостий цикл відбору громадян на службу в армії

13 квітня 2017 - 13:59

Про стан проходження кампанії з відбору громадян на строкову та військову службу за контрактом у Збройні Сили України йшлося під час обласної селекторної наради, яку провела заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.  

За даними обласного військового комісаріату, планове завдання для Запорізької області щодо відбору кандидатів для комплектування посад рядового та сержантського складу на перший квартал цього року становило 490 осіб. За підсумками відбору уклали контракти 480 жителів області, що становить 98% від плану. За цим показником Запорізька область займає сьоме місце серед регіонів України.

Наразі триває шостий цикл другого кварталу поточного року з відбору кандидатів на військову службу за контрактом. Тож тепер, коли минуло половина терміну, з планового показника у 180 осіб, відібрано 114 кандидатів, що складає 63,3% від завдання. 

Також протягом квітня-травня триває відбір кандидатів для проходження строкової служби. Зокрема, планові показники для Запорізького регіону складають 620 осіб, наразі прийнято до служби 427 кандидатів, що складає майже 69% від необхідності.

- Поставлена задача на перший квартал виконана не в повному обсязі. Тому необхідно докласти всіх зусиль, щоб виправити ситуацію у другому кварталі під час наступних циклів відбору кандидатів для укомплектування армії. Насамперед, необхідно активізувати співпрацю з центрами зайнятості, де на обліку стоїть велика кількість безробітних, посилити інформаційну агітацію, залучати до співпраці волонтерів тощо. Також попереду нас чекають великодні та травневі свята, у цей час неможна збавляти темпів роботи. Нагадую про персональну відповідальність голів районних державних адміністрацій щодо невиконання поставлених завдань, - зазначила Зінаїда Бойко.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби