Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області починається весняне обстеження автошляхів

20 квітня 2017 - 08:55

У Запорізькій області починається весняне обстеження автошляхів

У нашій області, як і в цілому по Україні, починається весняний комісійний огляд автомобільних доріг загального користування, організований за ініціативи Державного  агентства автомобільних доріг України спільно з Національною поліцією України. Триватиме обстеження шляхів до 3-го травня.

Огляд планується провести у два етапи: підготовчий та практичний.    

Під час підготовчого етапу буде визначено склад комісії, складено спільні графіки комісійних обстежень, проведено підготовку виробничих баз та спеціальної дорожньої техніки. Під час практичного етапу фахівці перевірятимуть автомобільні дороги загального користування області та залізничні переїзди щодо їх придатності до експлуатації після зимового періоду та з метою визначення необхідних об'ємів ремонтних робіт при підготовці їх до літнього періоду експлуатації.

До складу комісії входитимуть представники Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, ДП «Запорізький облавтодор», Управління превентивної діяльності ГУНП у Запорізькій області, Придніпровської залізниці (по залізничних переїздах), громадських організацій.

Під час огляду очікується зафіксувати стан покриття проїзної частини (наявність деформацій у вигляді ямковості, осідань, колійності та ін.), узбіч, смуги відведення, придорожніх територій, тротуарів, автопавільйонів, технічних засобів організації дорожнього руху, зовнішнього освітлення тощо.

Особливу увагу планується приділити облаштуванню аварійно-небезпечних ділянок та місць концентрації ДТП, відповідності встановлених знаків маршрутного орієнтування схемам організації дорожнього руху. Крім того, з метою належної підготовки до курортного сезону, з урахуванням збільшення транспортних потоків у літній період до Запорізької області особливу увагу приділять маршрутам руху відпочиваючих.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі