Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область налагоджує співпрацю з Молдовою та Болгарією

21 квітня 2017 - 13:05

У Запорізькій області з дводенним візитом перебувають Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Болгарія в Україні пан Красімір Мінчев та Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Молдова в Україні пан Руслан Болбочан. Розпочали свій візит дипломати із зустрічі з першим заступником голови облдержадміністрації Дмитром Давтяном та головою обласної ради Григорієм Самардаком. У заході також взяли участь голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- Ми сподіваємося на плідну та ефективну співпрацю. Ви ознайомитесь з промисловим потенціалом нашого регіону, а також побачите можливості співпраці у галузі туризму, культури. Ми запланували велику кількість зустрічей. Маю надію, що результатом візиту стануть реальні спільні проекти, - сказав Дмитро Давтян.

У свою чергу пан Руслан Болбочан зазначив, що у Запорізькій області він вперше.

- Для нашої країни є дуже важливим розвиток дружніх відносин з Україною. Наш Прем’єр-міністр двічі був з робочим візитом в Україні. Маємо хороші домовленості, підписана «дорожня карта» розвитку відносин, у якій одним з пунктів відзначено розвиток міжрегіональної співпраці. Щиро дякую обласній владі за можливість ознайомитись з регіоном. Впевнений, нам є про що поговорити, - зазначив  Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Молдова в Україні і додав, що Молдова надає підтримку українським дітям, які постраждали в наслідок конфлікту на Сході країни. – Кілька сотень дітей пройшли реабілітацію в Молдові. Ми й надалі готові надавати гуманітарну допомогу. Ми готові взяти на реабілітацію дітей з України. Ми щиро бажаємо Україні миру та благополуччя.

Пан Красімір Мінчев назвав Запорізьку область найулюбленішою. Більше того, дипломат зазначив, що Запорізький регіон вже давно став домівкою для громад етнічних болгар в Україні. Саме тому Уряд Республіки Болгарія вбачає великі перспективи для розвитку відносин саме із Запорізьким регіоном.

- Відносини між Україною та Болгарією стрімко розвиваються. Президент нашої країни був в Україні двічі, Петро Порошенко також був з робочим візитом у нас. Що стосується Запорізької області, то вважаю, що необхідно налагодити співпрацю між Запоріжжям і м. Бургас. Ми чекаємо на пропозиції щодо підписання договору про співпрацю. Подібні договори можуть бути підписані і з іншими містами Запорізької області. Є безліч можливостей для культурного розвитку. Окрім того, мені імпонує те, що представники запорізької міської та обласної влади працюють над розвитком аеропорту. Нам цікава співпраця у розвитку авіаперевезень, - сказав пан Мінчев.

Незважаючи на те, що Запорізький регіон знаходиться у безпосередній близькості до території проведення АТО, в області збережена стабільна ситуація і це дає змогу працювати над розвитком території, залученням інвестицій та налагодженням  співпраці з іншими країнами.

У рамках візиту до Запорізького регіону представники Болгарії та Молдови ознайомляться з роботою ПАТ «Мотор Січ», ПАТ «Запоріжсталь», відвідають національний заповідник «Хортиця».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»