Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Увічнено пам’ять Героя України Василя Сергієнка

24 квітня 2017 - 09:55

У Класичному приватному університеті відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Герою України, Герою Небесної Сотні Василю Сергієнку (1956-2014), який багато років прожив у Запоріжжі, закінчив факультет післядипломної освіти та аспірантуру вузу.

Вшанувати подвиг героя прийшли рідні та близькі, студенти, представники влади та громадськості. До присутніх звернувся народний депутат України, один із лідерів запорізького Майдану Ігор Артюшенко, який згадав про долі побратимів, наголосив на необхідності єднання  навколо захисту України, підтримки армії та відстоювання цінностей Революції Гідності.

Слова щирої подяки за збереження пам’яті про лицарів Небесної Сотні від очільника області Костянтина Бриля передав заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко.

- Ідеї Майдану, свободи та людської гідності стали сенсом громадської діяльності, поезії та живопису Василя Сергієнка. Три роки назад його фронт пролягав печерськими пагорбами та лісами Черкащини, а сьогодні завдяки мужності та самопожертві тисяч наших воїнів кордон між правдою та кривдою перемістився на сотні кілометрів на Схід. Запоріжці завжди любитимуть рідну землю та воюватимуть за неї, як Василь Сергієнко, - зазначив посадовець.

Право відкрити меморіальну дошку надали доньці героя Вікторії Семеренко та проректору Класичного приватного університету Сергію Білоусову.

Пам’ять великого сина черкаської та запорізької землі Василя Сергієнка вшанували військовим салютом, хвилиною мовчання та покладанням квітів.

 

 

 

Довідково: майже все життя Василь Миколайович присвятив боротьбі за волю України. У 1989-1991 роках він з  невеликою групою однодумців піднімав у нашому місті перші синьо-жовті прапори, роздавав «самвидатівські» газети, збирав напівлегальні мітинги. Згодом Сергієнко керував обласним осередком Української республіканської партії, брав активну участь у громадському русі на захист Хортиці та у Помаранчевій революції, не стояв осторонь виборчих кампаній. Переїхавши на Черкащину, щоб доглядати стареньку матусю, він став лідером патріотичних сил у Корсунь-Шевченківському районі, найгострішим автором газети «Надросся», очолював місцевий Майдан Гідності. Вбили Василя Сергієнка із особливою жорстокістю, викрали з дому та закатували у Виграївському лісі. Над трьома злочинцями триває суд, днями було затримано четвертого, але замовника вбивства досі не встановлено.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни