Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відкрито німецько-український театральний фестиваль

28 квітня 2017 - 12:21

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь в урочистому відкритті німецько-українського театрального фестивалю «Місце зустрічі - Запоріжжя», що відбувся в приміщенні Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені В.Г. Магара. Також на захід прибули Генеральний Консул Німеччини Вольфанг Мьосінгер, Голова Державної канцелярії землі Саксонія-Ангальт, міністр культури, державний міністр Робра Райнер, Магістр мистецтва Зорен Хербст та чимало інших почесних гостей.

Насамперед Костянтин Бриль привітав присутніх та подякував їм за співпрацю.

- З 2008 року Запоріжжя та Магдебург є містами-побратимами.  Ми маємо дуже міцні партнерські відносини не тільки в галузях економіки та індустрії, а й постійно підтримуємо культурні зв’язки. Один із наших останніх спільних проектів - фестиваль «Дикий Схід. Явище Україна», який з успіхом пройшов у Магдебургському театрі у травні 2016 року. Тоді внаслідок вдалої співпраці і виникла ідея організувати подібний захід вже у Запоріжжі, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Присутні відзначили, що проведення цьогорічного фестивалю припадає на святкування 500-річчя Реформації в 2017-ому році. Цю дату відзначає весь християнський світ. Адже йдеться про пів-тисячоліття з початку масштабного духовного відродження, що назавжди змінило хід історії. Початком Реформації прийнято вважати виступ саме німецького ченця Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 року, який у цей день прибив 95 тез до брами собору у Віттенберзі землі Саксонія-Ангальт.

Виставою, що відкрила фестиваль, став «Вертер»  - за романом Йоганна Вольфганга Гете «Страждання молодого Вертера». Вистава, яку представив «Theater Magdeburg», отримала приз глядацьких симпатій 2015 року в Магдебурзі. Найвідоміший епістолярний роман німецької літератури у сценічному втіленні постав, як мандрівка емоціями.

Власне, під час урочистого відкриття фестивалю Костянтин Бриль наголосив, що наша співпраця з Німеччиною - одна з найактивніших в Європі.

- Це стосується допомоги у багатьох проектах і програмах. Німецька сторона є активним учасником цієї допомоги, що надається тоді, коли нам дійсно важко: йде війна, ми маємо  економічну, військову кризу. І така допомога - це дійсно співдружність. Будь-яка консолідація сил та співдружність ефективніші і якісніші, якщо вони починаються з культури. Тож сподіваємося на подальшу співпрацю та взаємодопомогу, -  підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Німецько-український театральний фестиваль «Місце зустрічі Запоріжжя» проходить у Запоріжжі впродовж 26-29 квітня за організаційної підтримки Німецького драматичного театру м. Магдебург, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА, Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара та Запорізького національного університету. Окрім німецької вистави, що відкрила фестиваль, вперше в Україні відбудеться презентація вистави Павла Ар'є «Чому не вижив Михайло Гурман?», прем’єра якої відбулася 13 квітня 2017 року в Магдебурзі. Її режисер – Стас Жирков.

Також  під час фестивалю «Місце зустрічі - Запоріжжя» заплановано майстер-класи, відкриті репетиції для театралів-професіоналів та студентів. Учасників форуму також прийматиме Запорізький національний університет - гостям з Магдебургу та учасникам фестивалю покажуть лялькову виставу «Вертеп» та запросять на виставу за мотивами роману С. Фіцджеральда «Великий Гетсбі».



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров