Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі з’явиться «Родина козацької звитяги»

16 травня 2017 - 10:41

Завершується формування обласної громадської організації родин загиблих учасників антитерористичної операції. На честь наших захисників, які стали гідними продовжувачами традицій степових лицарів, вона отримає назву «Родина козацької звитяги».  На зустрічі, що відбулася під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко, основну увагу було приділено проведенню звітно-виборних зборів.

- Наша мета – презентувати нову організацію для всієї запорізької громади, показати, що влада підтримує наших земляків, які втратили найближчих людей, але  вистояли, не зламалися. Керівництво області завжди поруч з вами, - наголосила посадовець.

За словами громадського активіста Миколи Говорухи, народженню організації передувала копітка підготовка. У 16 містах та районах області відбулися зустрічі з родинами українських воїнів. Спочатку було багато скептиків, але згодом всі зійшлися на думці щодо необхідності консолідації зусиль. Ініціативу батьків загиблих активно підтримала обласна координаційна рада козацтва.

 «Родина козацької звитяги» збереться на початку червня. На установчі збори завітають керівники області та міста. Також члени організації вшанують пам’ять полеглих бійців у парку Металургів, де пролунає військовий салют. Урочистості продовжаться на Козацькому колі на о. Хортиця, де відбудеться молебень за захисниками України всіх часів та посвята у козаки.  На гостей очікують виступи творчих колективів, екскурсія комплексом «Запорозька Січ»,  традиційний куліш.

За результатами наради складено план підготовки заходу, надано доручення службам та підрозділам облдержадміністрації, командирам військових частин Запорізького гарнізону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з грромадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби