Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оформити паспорт для безвізової поїздки до країн ЄС можна в будь-якій міграційній службі області

19 травня 2017 - 12:41

Установлення безвізового режиму з країнами Європейського Союзу викликало ажіотажний попит на біометричні паспорти. У зв’язку з цим начальник  управління Державної міграційної служби в Запорізькій області Олександр Харіна провів брифінг, на якому дав роз’яснення щодо порядку оформлення документів, необхідних  для безвізового в’їзду до країн ЄС.

Посадовець підкреслив, що безвіз поширюється лише на власників біометричних паспортів. Оформити цей документ можна в будь-якому підрозділі міграційної служби України незалежно від місця реєстрації. Зокрема, в Запорізькій області адміністративні послуги по оформленню закордонних та внутрішніх паспортів нового зразка надають усі 29 територіальних підрозділів служби. Для оформлення документа для виїзду за кордон необхідно звернутися до найближчого підрозділу. При собі треба мати внутрішній паспорт, ідентифікаційний код та їх копії, а також за наявності – закордонний паспорт. Олександр Харіна зауважив, що якщо у громадянина є діюча Шенгенська віза, то оформляти біометричний паспорт нема необхідності.

- Не треба створювати ажіотаж. Часом люди навіть не планують поїздку, а запасаються закордонним паспортом «на потім», таким чином утворюючи черги. Якщо у 2016 році міграційними службами області було видано 81 тисячу закордонних паспортів, то з початку цього року, коли безвіз став реальністю, - біля 25 тисяч. Достатньо ж звернутися за документом за місяць до запланованої поїздки.  Адже звичайний строк його оформлення займає 20 робочих днів, терміновий – сім робочих днів, - наголосив посадовець.

Вартість оформлення закордонного паспорта за 20 днів становить 557,32 грн., за сім днів – 810,32 грн.

Олександр Харіна також пояснив, що записатися в чергу на отримання паспорта можна, як безпосередньо звернувшись до відповідного підрозділу, так і онлайн. Електронна черга вже працює в обласному управлінні, Шевченківському, Вознесенівському, Дніпровському районах м. Запоріжжя та в міграційних службах Мелітополя і Бердянська.

Охочим подорожувати країнами Євросоюзу також слід знати, що безвіз передбачає короткотермінове перебування в 30 європейських країнах до 90 днів протягом 180 днів.

При перетині кордону слід мати при собі документи, які підтверджують: мету поїздки, наявність місця проживання/бронювання готелю,  достатніх фінансових засобів (не менше 50 євро на добу), зворотний квиток, поліс медичного страхування.

На триваліший час перебування в ЄС  необхідно оформити відповідну візу.

Безвіз не дає права на оформлення дозволів на проживання, працевлаштування або навчання в ЄС.

Порушення терміну перебування в ЄС тягне за собою подальшу заборону в’їзду.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку