Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На День Європи у селі місцева громада отримала у подарунок сільськогосподарську техніку

19 травня 2017 - 14:31

На День Європи у селі місцева громада отримала у подарунок сільськогосподарську техніку

Тиждень Днів Європи в Запорізькій області продовжився відзначенням Дня Європи у селі  у с. Балкове Токмацького району. Захід відбувся в рамках співпраці  Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ» та запорізької обласної влади і місцевих громад.

Проведення Дня Європи у селі  саме в  Балковому  стало не випадковим: сільська громада об’єдналася у сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Відродження-2015» і стала  учасником проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ».

За рахунок коштів Європейського Союзу для місцевого СОК «Відродження-2015»  було закуплено сільськогосподарську техніку для переробки рослинних залишків на енергетичні паливні брикети, а також сільськогосподарську техніку для цеху по очищенню, переробці та пакуванню зернових і готової продукції, що дало змогу селу розвиватись.

Та на цьому співпраця з Проектом не завершилася. День Європи у селі ознаменувався святковим подарунком - врученням нової сільськогосподарської техніки.  У присутності гостей свята відбувся  її урочистий запуск і отримано перші кілограми борошна та крупи. Загальна вартість техніки становить 454600 грн., з яких 252500 грн. надано Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ»; 30000 грн. – власні кошти СОК «ВІДРОДЖЕННЯ-2015»; 172100 грн. – кошти обласного та сільського бюджетів.

 Свято продовжилося концертною програмою для дітей та дорослих. Його учасники також  переглянули інформаційні відеоролики «Що таке ЄС» та «Що зробив ЄС для України»; школярі взяли участь у  вікторині на знання історії та традицій ЄС  «Що ти знаєш про Європу?», «веселих стартах»,  конкурсі малюнку на асфальті «Європа  – очима дітей». У рамках заходу також відбулася виставка-ярмарок місцевих умільців  та народні гуляння.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл