Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Запорожець за Дунаєм» Запорізької філармонії підкорив учасників «Козак фесту»

22 травня 2017 - 16:48

Артисти Запорізької обласної філармонії взяли участь у масштабному етно-рок фестивалі «Козак фест», який відбувся в урочищі Княжі Байраки П’ятихатського району Дніпропетровської області.  Музичний захід присвячено черговій річниці історичної битви 1648 року під Жовтими Водами між військом Богдана Хмельницького у союзі з татарами та військом Речі Посполитої. Фестиваль проходив на великій території урочища, концерти проводяться на двох сценах, діють більше десятка локацій – від виставки військової техніки до ярмарку сувенірів та ділянки мотокросу, є місця для кемпінгів. У музичній програмі взяли участь провідні українські та регіональні виконавці.

 

Триденний етно-рок фестиваль «Козак Фест» проводиться вже третій рік. Урочисто відкрили захід голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов  та організатор  «Козак фесту»,   народний  депутат  Юрій Береза. Зі сцени пролунали  слова подяки на адресу голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля за сприяння участі у фестивалі Запорізької обласної філармонії, яка презентувала ландшафтне театралізоване дійство за мотивами опери С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм».

Велика делегація священиків Української православної церкви Київського патріархату благословила фестиваль молитвою.  

Театралізоване дійство «Запорожець за Дунаєм», в якому задіяні козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці»,  академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді та провідні солісти Запорізької обласної філармонії викликало неймовірний захват у глядачів і гостей фестивалю. Незважаючи на зливу, глядачі активно підтримували запорізьких артистів.

-  Ми вперше взяли участь у етно-рок фестивалі «Козак фест»,  - розповіла генеральний директор Запорізької обласної філармонії Ірина Конарева. – Цього року це перші наші настільки масштабні гастролі за участю майже сотні артистів та працівників філармонії. Цього сезону колективи філармонії  здійснили 117 виїзних заходів на різні сценічні майданчики: до смт Велика Новосілка Донецької області, міст Марганець і Нікополь Дніпропетровської області, а також у районах  області - Михайлівському, Василівському, Оріхівському, Гуляйпільському, Токмацькому, Якимівському, Приморському. У місті Токмак ансамбль бандуристів «Божена» (художній керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь) долучав до прекрасного світу музичного мистецтва наших бійців. Цього сезону «Божена» виступала у Колонній залі Національної філармонії в Києві. А виступом на «Козак фесті» колектив продемонстрував справжню козацьку стійкість перед негодою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни