Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для регіону створюється містобудівний кадастр

25 травня 2017 - 10:50

В обласній державній адміністрації відбулася презентація геоінформаційного порталу містобудівного кадастру, яку провів начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, головний архітектор області Олександр Билим. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, депутати обласної ради, фахівці у сфері інформаційних технологій та розробники містобудівної документації.

Як зазначив Олександр Билим,  успішне запровадження системи містобудівного кадастру в Запорізькій області надасть можливість зробити доступ до інформації з питань розвитку територій, містобудування та об’єктів будівництва більш відкритим і прозорим для громадян, інвесторів та управлінців.

- Будь-яка містобудівна документація, яка розробляється на території Запорізької області у вигляді детальних чи генеральних планів територій, повинна базуватися на містобудівному кадастрі. Тобто все, що було напрацьовано в попередні роки, буде перекладатися на  цифровий режим. Це дасть  можливість значно підвищити ефективність  прийняття управлінських рішень на рівні всіх гілок влади, -  зазначив головний архітектор області.

На думку посадовця, зволікання з упровадженням геоінформаційної системи в Запорізької області може призвести до зменшення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності Запорізького регіону.

У свою чергу, фахівці з інформаційних технологій зазначили, що головною метою створення геопорталу містобудівного кадастру є надання можливості пересічним громадянам швидко отримувати інформацію про стан та розвиток територій, стан розроблення містобудівної документації, а також у повному обсязі мати інформацію щодо екологічних, демографічних показників, розвитку території, стратегії будівництва  тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат