Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації взяв на особистий контроль розв’язання проблем жителів Новомиколаївки

26 травня 2017 - 16:04

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебував з робочою поїздкою в Новомиколаївському районі.

В райдержадміністрації відбувся особистий прийом громадян. До очільника області звернувся керівник благодійної організації «Благодійний фонд патріотів Новомиколаївського району Запорізької області» Микола Танченко з проханням забезпечити для учасників антитерористичної операції виділення землі.

- Нині в нашому регіоні вже майже 80% заяв ветеранів АТО отримали накази на виготовлення документації. У порівнянні з минулим роком, коли ми мали лише 3%, - це реальний результат, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Голова Різдвянської сільської ради Григорій Білик повідомив, що в ході проведення заходу «Врожай-2016» Новомиколаївською районною робочою групою було обстежено землі сільгосппризначення на території Різдвянської сільради. За результатами обстеження встановлено, що без документів використовується: 2,5 га земель сільськогосподарського призначення державної власності та 49,7884 га земель сільськогосподарського призначення колективної власності. Тож заявник наголосив на важливості заходу «Врожай» та необхідності його продовженя, аби всі обробники землі в районі знаходилися в рівних умовах.

 Одним із найбільш гарячих питань стала заява директора Сторчівського НОК Світлани Ящук про неправомірні дії депутата районної ради Сергія Чалого. Педагоги пояснили, що народний обранець втручається в навчально-виховний процес Сторчівського НВК, безпідставно звинувачує директора школи в корупції, зводить наклепи на вчителів, чим підриває авторитет педагогічного колективу та знижує рейтинг школи. Також проводить серед місцевого населення агітацію проти вчителів, сіючи розлад між школою та батьками й громадськістю.

Костянтин Бриль повідомив, що питання з приводу кадрового складу навчальних закладів Новомиколаївського району взято на контроль Департаментом освіти і науки облдержадміністрації. Наразі розробляється Порядок формування регіонального замовлення на підготовку фахівців, після затвердження якого навчальні заклади Новомиколаївського району будуть включені до регіональної програми забезпечення педагогічними кадрами.

- Це питання має вирішуватись відповідними структурами та фахівцями освіти. Я вислухав думку самого депутата, батьків, педагогічний колектив та керівництво освітнього закладу. Вважаю, що остаточний висновок буде зроблено  Департаментом освіти. Після цього всі заявники отримають відповіді на свої запитання, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Крім прийому, під час перебування в Новомиколаївському районі очільник регіону провів засідання обласної виїзної приймальні з розгляду звернень суб'єктів підприємницької діяльності.

Його учасники розглянули низку питань: порядок здійснення перевірок Головним управлінням Держпраці в Запорізькій області суб'єктів підприємницької діяльності та застосування фінансових санкцій до підприємців за порушення законодавства у сфері зайнятості; участь суб'єктів господарювання району в державних закупівлях; визначення страхового стажу для фізичних осіб-підприємців при виході на пенсію; відновлення роботи насіннєвої станції та відновлення процесу реєстрації сільськогосподарської техніки на території Новомиколаївського району.

Особливу увагу Костянтин Бриль приділив формуванню об’єднаної територіальної громади в Новомиколаївському районі. За словами голови облдержадміністрації, сьогодні є всі підстави для об’єднання за принципом «один район – одна громада». Це  16 тисяч населення,  14 місцевих рад і 70 населених пунктів. Річний обсяг доходів складе близько 26 мільйонів гривень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни