Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Колишня комунальна газета «Голос Гуляйпілля» реформувалася першою в області

29 травня 2017 - 09:50

Газета «Голос Гуляйпілля» - найперша в області, яка успішно завершила процес реформування та отримала свідоцтво про державну реєстрацію друкованих ЗМІ.

Директор ТОВ «Редакція газети «Голос Гуляйпілля» Тетяна Велика повідомила про отримання свідоцтва про державну реєстрацію друкованих ЗМІ як заключний документ у процесі перетворення з комунального закладу в товариство з обмеженою відповідальністю. Відтепер згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації», який підписав Президент України 24 грудня 2015 року, засновником газети є трудовий колектив редакції, а не районна рада, як це було до цього часу. На загальних зборах трудового колективу редакції було обрано перший етап реформування шляхом виходу органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування із складу засновників друкованого ЗМІ та редакції з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення і тематичної спрямованості друкованого ЗМІ. 

До речі, 24 травня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики проводив парламентські слухання «Реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації: досвід, перешкоди, рішення», в яких взяв участь голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. 

У своєму виступі посадовець зазначив, що, за даними моніторингу Держкомтелерадіо процесу роздержавлення, за станом на 23 травня повністю реформовано 49 комунальних  і державних видань із 244, колективи яких виявили бажання взяти участь у першому етапі реформування. Крім цього, 127 юридичних осіб перебувають у стані припинення, 33 очікують перереєстрації і лише 36 не підготували документів для реформування взагалі.

Загалом в Україні налічується 687 комунальних і державних видань. Усі вони підлягають реформуванню у два етапи.

- На жаль, у бюджеті 2017 року не передбачено одноразової допомоги для газет, які пішли на перший етап, бо ще не було реформованих газет, - зазначив Олег Наливайко.  - Зараз ми знову звернулися до Уряду з проханням виділити ці кошти, бо вже є реформовані газети.

Одноразова допомога для кожного видання передбачає 50 тисяч гривень.

За словами Олега Наливайка, аналіз процесу реформування вже розвіяв  міф про те, що після роздержавлення  газети або закриються, або стануть антидержавними.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку