Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший «ЕкоФорум» Запоріжжя об’єднав фахівців України та зарубіжжя

30 травня 2017 - 12:55

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у спеціалізованому міжнародному Запорізькому екологічному форумі  «ЕкоФорум – 2017». Активними учасниками заходу стали великі промислові підприємства Запорізького регіону: «Запоріжсталь», «Дніпроспецсталь», «Мотор Січ», «Запоріжкокс», Запорізький титано-магнієвий комбінат, «Укрграфіт», комунальні підприємства, середній та малий бізнес, що працюють у сфері зеленої енергетики, раціонального збору відходів, виробництва екологічно чистих продуктів, вищі навчальні заклади, науково-дослідні інститути. Серед учасників також – зарубіжні компанії та експерти: французька компанія SUEZ та міжнародна консалтингова та інжинірингова компанія EGIS.

Відкриваючи захід, Костянтин Бриль наголосив, що для Запоріжжя екологія є одним із болючих питань, яке потрібно вирішувати спільними зусиллями.

- Наш обласний центр має чимале техногенне навантаження через промисловий майданчик. І це говорить про важливість відповідальності кожного підприємства. Нині з бюджетів усіх рівнів витрачається чимала сума коштів на підтримку екологічної складової. Крім цього, ми активно працюємо над  запровадженням екомоніторингу. Окремо хочу наголосити, що екологія - це не тільки промислові викиди, а й підтримка Молочного лиману, Азовського узбережжя та багато інших складних питань. І  сьогодні всім нам необхідне нове ставлення до екології, яке охопить культуру поведінки, виховання дітей та просто об’єднання зусиль задля майбутнього Запоріжжя, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов повідомив, що ЕкоФорум – це багатогалузевий проект, що об’єднує експозиційний, дискусійний та комунікаційний майданчики. З 30 травня по 1 червня сучасні напрацювання у сфері екології демонструватимуться у рамках ековиставки, обговорюватимуться проблеми під час численних тематичних «круглих столів», семінарів, майстер-класів та інтерактивних акцій за участю влади, бізнесу, громадськості, студентів та школярів.
Масштабний екологічний проект покликаний стати майданчиком для розвитку міжнародного природоохоронного співробітництва, представлення досвіду зарубіжних країн у сфері екологічної безпеки, інструментів підвищення якості навколишнього середовища як одного з визначальних факторів конкурентоспроможності країни. Очікується, що ЕкоФорум стане поштовхом до реалізації нових екологічних проектів, створення системи кооперації та субконтрактингу між великими та малими підприємствами на засадах реалізації екопрограм, сприятиме залученню інвестицій та інновацій, стимулюватиме розвиток екологічної культури.

Активну участь у ЕкоФорумі беруть підприємства запорізького проммайданчика, комунальні підприємства міста, які поінформують про свою роботу з модернізації виробництва, реалізації природоохоронних заходів, перспективні плани в цьому напрямку. Власні розробки у сфері охорони довкілля, нові екологічні товари представлять малі та середні компанії. Міжнародні організації поділяться досвідом реалізації екологічних програм в Україні та за кордоном.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області