Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прохолодна погода пошкодила плоди дерев, суниці та посіви кукурудзи

31 травня 2017 - 08:44

Прохолодна погода пошкодила плоди дерев, суниці та посіви  кукурудзи

Протягом декади агрометеорологічні умови для вегетації всіх сільгоспкультур та плодових дерев у Запорізькій області ускладнювались через прохолодну, в окремі дні із заморозками, погоду. Зокрема, на території Мелітопольського району заморозками були пошкоджені плоди плодових дерев та суниці, у господарстві Бердянського району повністю загинули посіви кукурудзи. Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Низькі середньодобові температури повітря стримували активну вегетацію всіх сільгоспкультур, особливо негативну дію вони мали на посіви кукурудзи та  огірків, які дуже сприйнятливі  до холоду. Так, у кукурудзи різко знижується ріст рослин, а на посівах огірків можливе пошкодження рослин та навіть загибель  від нестачі тепла.

Серед посівів озимої пшениці, вівса, ранніх посівів кукурудзи, гороху, соняшника переважає добрий стан.

Наразі у плодових культур триває формування плодів. У Мелітопольському районі у дерев черешні було зареєстровано пошкодження листя листокруткою.

Всього під урожай 2017 року посіяно озимих колосових на площі 564,2 тис. га, в тому числі на зерно - 563,2 тис. га, з них озимої пшениці – 519,3 тис. га; озимого жита – 0,6; озимого ячменю – 43,3 тис. га, а також озимого ріпаку – 32,4 тис. га

Посіви озимих зернових культур по всіх категоріях господарств перебувають переважно в доброму та задовільному стані.

У поточному році планується посіяти ярих культур на площі  876,5 тис. га, ранніх зернових та зернобобових – 182,6 тис. га.

За станом на 30.05.2017 усього посіяно ярих культур на 847,1 тис. га (97% до завдання), в тому числі ранніх зернових - 183,6 тис. га або 100 % від запланованого, зокрема, ярого ячменю - 122,1 тис. га (91 %), гороху – 58,5 тис. га (134 %), пшениці – 1,3 тис. га (50 %).

Також на полях області триває сівба пізніх культур.  На звітну дату посіяно 39,5 тис. га (85 % до плану) кукурудзи на зерно; 5 тис. га проса (43%); 531,3 тис. га соняшника (105% ); 14,3 тис. га сої (102% до завдання).

Польові  роботи в господарствах області тривають, здійснюється підготовка ґрунту та сівба пізніх круп’яних культур,   догляд та захист сільгоспкультур від хвороб та шкідників.

Наразі погодні умови для проведення польових робіт задовільні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни