Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності відсвяткувала ювілей

31 травня 2017 - 15:32

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у святкуванні 50-ї річниці з дня створення Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності.

Ще в далекому 1967 році був збудований та введений в експлуатацію спортивний комплекс, у якому і народилася попередниця ШВСМ «Спортивна школа молоді». Саме з того часу розпочався літопис сучасної школи вищої спортивної майстерності. Нині Запорізька ШВСМ відсвяткувала своє 50-річчя. Привітати викладацький колектив та чемпіонів регіону прийшли представники міської та обласної влади.

З нагоди свята Костянтин Бриль вручив закладу грошовий сертифікат на придбання спортивного інвентаря, а також відзнаки викладачам школи.

- Дуже приємно, що в нашому регіоні є заклади з такою багатою історією. Серед ваших вихованців - дворазові чемпіони світу, чемпіони Європи, переможці численних олімпіад. Мабуть, не кожен регіон може похвалитися такими досягненнями. Ми пишаємось видатним тренерським складом, який 50 років  плекав славу обласної школи вищої спортивної майстерності. Окремо хочу сказати, що нині за депутатами облради закріплено фонди, і маю надію, що народні обранці, а також підприємства регіону приєднаються до влади у підтримці наших спортсменів, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

На сьогодні у ШВСМ працює 29 тренерів, 24 з яких мають вищу тренерську категорію, 17 – звання «Заслужений тренер України». Це ті люди, які виховали не одне покоління майстрів.  Нині на базі Запорізької ШВСМ здійснюється підготовка спортсменів з 12 видів спорту.

Ювіляри також отримали привітання від заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна та начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталії Власової.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств