Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області ЮНІСЕФ відкрив третій спортивний майданчик

31 травня 2017 - 17:00

Один із 30 спортивних майданчиків, які Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) створив для дітей та громад на сході України, урочисто відкрився сьогодні у смт. Балабине Запорізького району.

Майданчик площею 80 метрів розташований у школі-гімназії  «Престиж», і складається з дитячого гімнастичного комплексу, тенісного столу та набору вуличних тренажерів. Користуватися обладнанням зможуть діти шкільного віку, а також всі охочі у громаді.

- Заняття спортом сприятимуть розвитку у дітей позитивних цінностей та ставлень, що допоможуть їм  реалізувати себе, дозволять насолоджуватися правом грати у безпечному та здоровому середовищі, а також сприятимуть створенню дружньої атмосфери у суспільстві, - зазначила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

 Голова Харківського зонального офісу Представництва ЮНІСЕФ в Україні Роман Шейко вважає, що  спорт особливо корисний для дітей, що опинилися у кризових ситуаціях. Адже  фізичні вправи та ігри  заохочують соціальну згуртованість і сприяють відновленню після стресу. Тому ЮНІСЕФ  продовжує використовувати спорт для об'єднання хлопців і дівчат зі східних регіонів через спільні інтереси.

У Запорізькій області це вже третій спортивний майданчик. З початку року по одному майданчику було відкрито у м. Запоріжжя та м. Бердянськ.

Починаючи з травня подібні майданчики за сприяння ЮНІСЕФ відкриваються  ще у 29 населених пунктах у п’яти східних областях України: Донецькій, Луганській, Харківській,  Дніпропетровській та Запорізькій, що найбільше постраждали внаслідок конфлікту в Україні і прийняли найбільше число внутрішньо переміщених осіб. Більшість майданчиків були створені на базі місцевих шкіл чи інших освітніх закладів, відібраних департаментами освіти обласних державних адміністрацій.

 

Довідково: спортивні майданчики були побудовані в рамках реалізації проекту «Посилення соціальної згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у Східній Україні». Проект реалізується за фінансової підтримки Уряду Німеччини, що надається через Банк розвитку KfW. Раніше у рамках цього проекту ЮНІСЕФ надав спортивне обладнання 302-м школам у п’яти східних областях та провів Кубок ЮНІСЕФ з волейболу для 3500 школярів. Наразі на сході України триває футбольний кубок ЮНІСЕФ, що об’єднав близько 5 тисяч учнів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону