Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області створено громадську організацію для підтримки родин загиблих учасників АТО

2 червня 2017 - 11:46

Відбулися перші установчі  збори обласної громадської організації родин загиблих учасників АТО «Родини козацької звитяги», під час яких було оголошено про створення цієї нової громадської організації. У зборах, що відбулися під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко, взяли участь члени родин загиблих захисників, волонтери, громадські організації.

- Сьогодні створено нову організацію для  запорізької громади, наша головна мета – довести, що влада підтримує наших земляків, які втратили найближчих людей, але  вистояли та не зламалися. Ще близько року тому у нас з’явилася думка про створення такої  громадської організації і нині ці плани втілені в життя. Всіх, хто втратив близьких – синів, чоловіків, батьків, об’єднує спільне горе, однакові питання та турботи, саме тому родини загиблих мають об’єднатися та підтримувати один одного, а обласна влада також буде надавати всіляку підтримку родинам наших захисників, - запевнила посадовець.

За словами голови новоствореної організації Миколи Говорухи, попередньо  у 16 містах та районах області відбулися зустрічі з родинами українських воїнів. Проте спочатку було багато скептиків, але згодом всі зійшлися на думці щодо необхідності консолідації зусиль. Також ініціативу батьків загиблих активно підтримала обласна координаційна рада козацтва.

Під час заходу волонтери та керівники громадських організацій, що опікуються питаннями надання допомоги учасникам АТО та їх родинам, отримали грамоти облдержадміністрації.

Наразі організація об’єднала родини близько 150 загиблих запорізьких бійців.

Продовжаться збори  «Родин козацької звитяги» у парку Металургів вшануванням пам’яті полеглих бійців. Далі на Козацькому колі на о. Хортиця  відбудеться молебень за захисниками України всіх часів та посвята у козаки.  На гостей очікують виступи творчих колективів, екскурсія історико-архітектурним комплексом «Запорозька Січ», розважальна програма.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю