Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Наші сьогоднішні рішення відіб'ються на долях нащадків. Тож виявимо мудрість і мужність всепрощення»

29 листопада 2007 - 17:13

У роботі сесії також взяли участь перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, заступники голови ОДА Геннадій Фукс, Володимир Кальцев, Валерій Черкаска, Микола Фролов, Роман Дригинич.

Перед його початком представники депутатського корпусу спільно з громадськими і політичними організаціями області взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття пам'ятника жертвам Голодомору, зведеного біля центральної магістралі міста Запоріжжя.

Розпочинаючи пленарне засідання, перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков поінформував депутатів про цю подію і наголосив, що пам'ятник встановлено за рішенням обласної громади, відтак нинішня сесія історична.

Затверджуючи чергу денну пленарного засідання, яка включала 66 питань, депутати жваво дебатували з приводу питання «Про недовіру голові обласної державної адміністрації Є.А.Червоненку», ініційованого фракцією «За соціальну справедливість та народовладдя». Главу області вони звинуватили у повазі до неонацистів через його принципову позицію щодо вшанування пам'яті героїв УПА.

- Я не буду суддею нікому, - сказав у відповідь на цей виклик Євген Червоненко. – Втім, хочу всіх нас закликати до єднання, всепрощення і знання істинної історії України. Мусимо допомогти нашим батькам - ветеранам Радянської Армії і УПА досягти примирення заради наших дітей.

Він запросив учасницю УПА Любов Пелюх, яка є рідною бабусею заступника голови ОДА Романа Дригинича, розповісти депутатам обласної ради правду про цю патріотичну організацію, яка боролася за незалежність української держави.

Рішенням 85 депутатів обласної ради, що були присутні на пленарному засіданні, питання про недовіру голові ОДА було знято з черги денної.

Протягом 6 годин приймалися рішення з питань подальшого соціально-економічного розвитку нашої області. Зокрема, йшлося про програми розвитку культури і туризму на 2008-2012 роки, підтримки розвитку культур національних меншин, розвитку системи надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю тощо. Жваво обговорювали депутати звіт облдержадміністрації щодо готовності житлово-комунального господарства та об'єктів соціально-побутової сфери області до роботи в осінньо-зимовий період, який надав заступник голови ОДА Геннадій Фукс.

На завершення роботи сесії припало обговорення питання «Про заяву депутатів Запорізької обласної ради п'ятого скликання з приводу Указів Президента України «Про присвоєння Роману Шухевичу звання Героя України» та «Про відзначення 65-ої річниці створення Української повстанської армії». Деякі представники місцевого парламенту наполягали засудити таку позицію Глави держави.

- Проявімо терпимість, - закликав депутатів Євген Червоненко. - Допоможемо Президенту знайти шляхи до примирення. Ми мусимо стати справді єдиною нацією.

На жаль, депутати не дослухалися до пропозицій голови ОДА і ухвалили рішення направити свою заяву Президенту.

Засідання сесії завершилося обговоренням відповідей на депутатські запити.

 

Управління інформації і зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області