Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Наповнення місцевих бюджетів – показник менеджерських здібностей голів райдержадміністрацій

30 листопада 2007 - 12:34

Поліпшити якість виконання землевпорядних та землеоціночних робіт, приділивши особливу увагу стану державної реєстрації договорів оренди земельних ділянок, - з такою вимогою до представників райдержадміністрацій звернулися голова облдержадміністрації Євген Червоненко та заступник голови облдержадміністрації Валерій Черкаска.

Особливу стурбованість керівництва ОДА викликають недостатні темпи приросту наповнення місцевих бюджетів, за якими Запорізька область посідає останнє місце серед регіонів. Надходження коштів від прозоро проведених конкурсів на право оренди земель здатні суттєво поповнити місцеві бюджети, впевнений голова ОДА.

- Прибутки місцевих бюджетів наступного року – це ключовий показник ваших менеджерських здібностей та вміння жити, оскільки в умовах підвищення ціни на газ виживати доведеться за рахунок місцевих бюджетів, - підкреслив Євген Червоненко, звертаючись до голів райдержадміністрацій. На думку керівництва ОДА, ефективно наповнювати свої бюджети місцевим органам влади іноді заважають примітивні лінощі та незнання земельного законодавства.

Валерій Черкаска окреслив план виправлення цих недоопрацювань: для керівництва райдержадміністрацій буде розроблено план дій на грудень 2007 року, виконання якого дозволить місцевим органам влади бути готовими до вірогідного скасування мораторію на продаж землі. План, зокрема, передбачатиме негайне прийняття у кожному районі положень про проведення конкурсу на право оренди земель сільгосппризначення, аукціонів на продаж землі, а також здійснення чіткого аналізу земель запасу та резерву, які здатні стати для районних бюджетів «куркою, що несе золоті яйця». Також при проведенні атестації голів райдержадміністрацій та їх заступників Валерій Черкаска пообіцяв обов'язково перевіряти їх знання земельного законодавства, зокрема, Кодексу про надра і Земельного кодексу України, провівши попередньо для районного керівництва відповідні семінари.

- У 2008 році люди в районах повинні відчути, що місцеві бюджети спроможні отримувати значні прибутки, які спрямовуватимуться на вирішення соціальних проблем громад, – підкреслив Валерій Черкаска.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни