Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено додатково сім проектів із розвитку енергоефективності навчальних та медичних закладів, які будуть реалізовані за державні кошти

21 червня 2017 - 11:48

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок державного фонду регіонального розвитку в 2017 році. У заході взяли участь керівники профільних департаментів та управлінь ОДА.

На порядку денному розглядалося питання з відбору проектів з розвитку енергоефективності навчальних та медичних закладів, які будуть реалізовуватися в цьому  році за кошти державного фонду регіонального розвитку.

За даними Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, загальний доведений області обсяг коштів ДФРР становить 114,5 млн. грн. За підсумками попередніх засідань комісією розподілено 91,6 млн. грн., з них 62,6 млн. грн. спрямовано на завершення 11 перехідних проектів, реалізацію яких розпочато в 2016 році; 22,9 млн. грн. – на впровадження 10 проектів з розвитку спортивної інфраструктури; 6,1 млн. грн. – на  два  «не квотних» проекти у соціальній сфері (реконструкція дитячого садка в Запорізькому районі та лікарської амбулаторії в Мелітопольському районі).

- Залишилися не розподіленими 22,9 млн. грн., які мають бути спрямовані на реалізацію «квотних» проектів з підвищення енергоефективності закладів освіти та охорони здоров’я. Ми маємо визначити ці проекти, - окреслив завдання Едуард Гугнін.

Загалом на он-лайн платформі ДФРР зареєстровано 29 проектів, поданих як енергоефективні, з них 19  надійшли на додатковий конкурсний відбір; 10 проектів  зареєстровані та оцінені раніше. По цих проектах заявники надали енергетичні паспорти, що забезпечило можливість їх участі в додатковому конкурсі.

 

За результатами аналізу поданих на конкурс проектів установлено, що 14 з них (на суму 61,578 млн. грн.)  відповідають умовам та критеріям відбору, встановленим для енергетичних проектів; 15 проектів (на суму 20,335 млн. грн.)  не відповідають умовам конкурсного відбору та до оцінки не допускаються, оскільки їх реалізація не передбачає комплексного підходу та максимальної енергоефективності або  документи для участі у конкурсному відборі не подано.

Членами регіональної комісії проведено оцінку 14 проектів з підвищення енергоефективності закладів освіти та охорони здоров’я, в результаті  чого сформовано рейтинговий список.

Було розглянуто перші сім проектів, це: капітальний ремонт (утеплення фасаду будівлі) корпусу обласної клінічної психіатричної лікарні; капітальний ремонт лікувального корпусу № 1 із заміною інженерних мереж Запорізького обласного протитуберкульозного клінічного диспансеру; капітальний ремонт будівлі Мелітопольського протитуберкульозного диспансеру із заміною інженерних мереж і ремонтом покрівлі; капітальний ремонт будівель Запорізької загальноосвітньої санаторної школи-інтернату № 7 І-ІІ ступенів у м. Запоріжжя; встановлення сонячних колекторів для гарячої води в дошкільних навчальних закладах м. Бердянська; капітальний ремонт системи опалення Степногірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Василівської районної ради;  капітальний ремонт дошкільного навчального закладу № 41 у м. Бердянськ. Загальний обсяг коштів, необхідних на їх реалізацію,  становить 22, 9 млн. грн.

Учасники регіональної комісії підтримали запропоновані проекти, найближчим часом вони будуть надіслані до Мінрегіону України.

Переглянути трансляцію можна за посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=k8KXHYf3Op8

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області