Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тваринницька галузь області вийшла на зростання виробництва продукції

19 червня 2017 - 12:43

Підсумки роботи підприємств та організацій АПК за січень-травень 2017 року та завдання на ІІ півріччя поточного року обговорили учасники засідання виїзної колегії, яке відбулося під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна.

Як повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Фіоктістов, за звітний період  обсяг виробництва валової продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств у постійних цінах 2010 року склав 751,5 млн. грн.  - це вся продукція тваринництва. Сільськогосподарські підприємства виробили валової продукції за цей період 286,4 млн. грн., господарства населення – 465,1 млн. грн.

За результатами рейтингової оцінки роботи сільськогосподарських підприємств області за І квартал 2017 року мають найкращі показники у Токмацькому (1 місце), Більмацькому (2 місце) та Кам’янсько-Дніпровському (3 місце) районах.

По всіх категоріях господарств виробництво продукції тваринництва склало: м'яса – 30,3 тис. тонн, молока – 103,1 тис. тонн, яєць – 292 млн. штук.

Виробництво молока збільшилося до попереднього року на 1,5 %, в тому числі у сільськогосподарських підприємствах – на 7,7 % (на 155 кг і склав 2169 кг), у господарствах населення – на 0,5 %.

Зросло виробництво молока у сільгосппідприємствах  у восьми  районах і склало 15,4 тис. тонн, що на 1,1 тис. тонн більше до минулорічного показника (107,7 %). Так, суттєво збільшено виробництво молока в Кам`янсько-Дніпровському, Великобілозерському, Більмацькому, Оріхівському, Запорізькому та Чернігівському районах.

Найвища добова продуктивність дійної череди корів у ПАТ «Племзавод «Степний» Кам`янсько - Дніпровського району – 33 кг молока на одну корову, ТОВ «Татекс СПФ» Оріхівського району – 27 кг, ТОВ «Агрофірма «Нива» Запорізького району –  25 кг та ТОВ «Агрофірма «40 років Жовтня» Більмацького району – 23 кг.

У всіх категоріях господарств чисельність поголів’я великої рогатої худоби становить 135,8 тис. голів і зросла на 6,8 % до минулого року, у тому числі поголів’я корів налічує 59,5 тис. голів і збільшилося на 1 %

Поголів’я свиней становить 254,8 тис. голів, птиці - 5,5 млн. голів, овець - 77,6 тис. голів.

За словами Вадима Фіоктістова, перспективи подальшого розвитку галузі тваринництва тісно пов'язані з реалізацією інвестиційних проектів, зокрема за рахунок реконструкції та будівництва тваринницьких приміщень, закупівлі нового обладнання та устаткування, продуктивного поголів’я сільськогосподарських тварин і птиці. Це дасть змогу наростити поголів’я худоби і птиці, підвищити їх продуктивність, збільшити виробництво тваринницької продукції та покращити її якість.

- Стабілізація та подальший розвиток галузі тваринництва є перспективою економічного розвитку регіону, яка дає можливість створення нових робочих місць, покращення благополуччя та підняття життєвого рівня сільського населення області, - наголосив посадовець.

У розрізі планів на ІІ квартал увага зміщується у бік галузі рослинництва, вирощення гідного урожаю та його вчасного і повного збору. Для своєчасного проведення весняно-польових робіт підприємства області за власні кошти придбали 25 одиниць ґрунтообробної техніки,  17 одиниць посівної техніки та дві одиниці – для внесення мінеральних добрив.

Наразі посіяно всі  ярі культури на площі  897,8 тис. га або 102 % до плану. За оперативними даними, ярі зернові та зернобобові культури при прогнозі 245,4 тис. га посіяно на площі 242,8 тис. га (99 % до прогнозу), соняшник - на площі 569,3 тис. га або 113 % до прогнозу, сою - на 14,8 тис. га або 106 % до прогнозу.

 На сьогодні у сільгосппідприємствах області проводяться заходи по захисту рослин від хвороб та шкідників і підготовка техніки до збиральних робіт.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни