Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Володимир Гройсман: «Із Запоріжжя треба взяти приклад усій країні»

19 червня 2017 - 14:51

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав сьогодні під час проведення селекторної наради з питань підготовки до осінньо-зимового періоду.

Від Запорізької області у нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян та заступник голови Віктор Скобліков, а також керівники профільних департаментів та представники міської влади Запоріжжя.

Голова Уряду наголосив на тому, що в минулому році завдяки системній роботі опалювальний сезон пройшов на належному рівні.

- Хто би що б не говорив, ми з вами системно підготувалися до опалювального сезону, який завершився 15 квітня. Ми провели системну роботу щодо накопичення необхідних ресурсів, проведення необхідних ремонтних робіт,  аби нормально пройти минулий сезон. Хочу підкреслити, що й наступний опалювальний сезон ми пройдемо абсолютно нормально та стабільно. Проте нічого просто так не робиться, - зазначив Володимир Гройсман.

Прем’єр  також нагадав про те, що Уряд затвердив план підготовки до осінньо-зимового періоду 2017 – 2018 рр. Більше того, на місцевому рівні також прийнято відповідні рішення, які затверджені місцевими радами.

- Але рішення - це тільки папірець Нам потрібно злагоджено пройти весь етап підготовки. Має бути серйозна системна організована робота на місцях. Ми розуміємо, що опалювальний сезон закінчився два місяці тому, до початку нового  – чотири місяці, цього достатньо, аби якісно підготуватись, - сказав Володимир Гройсман і додав, що Уряд готує зміни до Держбюджету для здійснення розрахунків по пільгах і субсидіях.

- Ми зараз проводимо верифікацію субсидій та пільг. Ми закумулювали додатково 15 млрд. грн. для проведення розрахунків по пільгах і субсидіях. У цю середу рішення буде прийнято Урядом щодо змін до бюджету. Ми направимо його в парламент і будемо просити парламентаріїв підтримати. Маємо розуміти, що рівень розрахунків, за мінусом пільг і субсидій, має відповідати 100%  нарахувань, - зазначив урядовець.

Він також звернув увагу керівників регіонів на те, що Уряд підготував програму оснащення житлових багатоповерхових будинків лічильниками енергоресурсів у рамках підготовки до опалювального сезону 2017-2018 рр.

Що стосується Запорізького регіону, то головою облдержадміністрації видано розпорядження від 17.05.2017 № 221 «Про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Запорізької області до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018 років». Запроваджено моніторинг за станом виконання заходів з підготовки.

За словами першого заступника голови ОДА Дмитра Давтяна, згідно з планами Мінрегіонбуду України  рівень готовності повинен становити 30%.

- Підготовка об’єктів ЖКГ та соціальної сфери у межах 30%. Якщо говорити більш детально:  по об’єктах соцсфери – 200 об’єктів, ЖКГ – 1800, котелень -  160. Питання на контролі. Що стосується оснащення житлових будинків засобами обліку теплової енергії, по області - на рівні 79,9%, по місту Запоріжжя – 94%, - доповів Дмитро Давтян.

Запорізький міський голова  Володимир Буряк додав, що вже до початку нового опалювального сезону цей показник дійде до позначки 100%.

- Із Запоріжжя треба взяти приклад усій країні. Ми ж розуміємо, коли є об’єктивний облік, тоді ми розуміємо, скільки ми споживаємо, а люди розуміють, за що вони платять. Я розумію, що можливо, у когось немає зацікавленості ставити лічильники, бо хочуть, щоб у мутній воді не було видно махінацій. Але так не буде, - наголосив Голова Уряду Володимир Гройсман.

Також Дмитро Давтян доповів, що за рівнем сплати за послуги ЖКГ населенням показник сягає  99,9% .

- За січень-квітень 2017 року теплопостачальними підприємствами спожито електроенергії  на суму 82 млн. грн., сплачено  114,7 млн. грн., рівень розрахунків склав 139,9 %. Що стосується Запорізької ТЕС,  вона працює в штатному режимі, запас палива сформований на 26 діб, - повідомив посадовець.

Окрім цього, під час наради особлива увага була приділена питанню енергоефекивності. Прем’єр-міністр звернув увагу представників влади на місцях на своєчасному проведенні модернізації мереж, об’єктів теплокомуненерго, житлового фонду.

- Наголошую на тому, що ресурси в місцевих бюджетах є, їх достатньо для того, аби системно проводити заходи з енергозбереження, - підсумував Голова Уряду.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою