Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі офіцери запасу поповнили лави Української армії

19 червня 2017 - 15:40

На збірному пункті обласного військового комісаріату відбулася відправка офіцерів запасу, яких уперше за роки незалежності призвали до Збройних Сил України. Нині лави нашої армії поповнили тридцять п’ять випускників військових кафедр різних років. Серед них – артилеристи, зв’язківці, спеціалісти з радіоелектронної боротьби, ремонту озброєння та боєприпасів, військової логістики. Чоловічий колектив гармонійно доповнюють три мужні дівчини.

Офіцери служитимуть півтора року. Три місяці вони будуть відновлювати  знання та навички у навчальних центрах, а згодом відбудуть до місць постійної дислокації військових частин за своїм профілем. До зони проведення антитерористичної операції призовників не відправлятимуть, а після завершення служби за бажання вони зможуть укласти контракт.

Слова щирої подяки за відповідальність та громадянську мужність від очільника області Костянтина Бриля передав заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко.

- Однією з причин поразки Української революції 1917-1921 років стала неналежна комплектація армії офіцерським складом. Наприкінці 1918 року наше військо налічувало понад 100 тис. осіб, проте офіцери були лише в кожному десятому підрозділі. Панував хаос та отаманщина. Цим скористалася більшовицька Росія, яка вдарила в спину, захопила Київ, Харків, розв’язала загарбницьку війну проти молодої держави. Сьогодні ми не повинні повторити помилок минулого, - наголосив посадовець.

З вітаннями до майбутніх командирів звернулися заступник обласного військового комісара Юрій Бойко та офіцер військкомату Владислав Чумак. Благословив на ратну службу  священик Української православної  церкви Київського патріархату отець Анатолій.

За офіцерами запасу, яких призвали, зберігається робоче місце та середня зарплата. За соціальними гарантіями вони прирівнюються до офіцерів, що служать за контрактом, мають право на безкоштовне отримання вищої освіти, забезпечення житлом, безоплатне лікування та санаторно-курортне оздоровлення в медичних закладах Міністерства оборони України.

 

Департамент  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни