Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Спорт та фізична культура формує характер і особистість»

21 червня 2017 - 16:29

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у засіданні колегії Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА. У межах порядку денного розглянуто питання реалізації державної молодіжної політики в Запорізькій області в умовах децентралізації влади; інноваційні форми роботи з молоддю, зокрема успішна практика реалізації проекту «Edison Space»; упровадження молодіжної політики в Запоріжжі та обговорення досвіду роботи з молоддю в Широківській та Веселівській об’єднаних територіальних громадах.

- У майбутньому ми пропишемо у відповідних  положеннях важливість фінансування комунальних установ та підтримку молоді й спорту. Хочу зазначити, що мені приємно бачити зрушення в об’єднаних громадах. Так, на минулому тижні соціально відповідальний інвестор Біленьківської громади – ТОВ СП «Нібулон» - відкрив у місцевій школі сучасне футбольне поле. На майбутній рік території готують проекти для фінансування з державного фонду регіонального розвитку. Вважаю, що спорт формує характер та особистість, тож ми будемо приділяти увагу його розвитку, - зазначив очільник області Костянтин Бриль.

Стосовно реалізації державної молодіжної політики в регіоні в умовах децентралізації влади доповів заступник начальника Управління молоді, фізичної культури за спорту ОДА Владислав Ковпак.

- Однією з основних цілей процесу децентралізації є формування комфортного середовища для жителів територіальних громад. Вагомою складовою цього процесу є якісний розвиток молодіжної політики на територіях. Сучасні тенденції міграційного руху молодого населення України з орієнтацією на високорозвинені регіони та іноземні країни ставлять перед громадами першочергове завдання – створення умов для особистісного становлення, соціальної активності та зайнятості молодих осіб, - зазначив посадовець.

Він виокремив основні напрями реалізації молодіжної політики на рівні громад. По-перше, це кадрове забезпечення, зокрема професійна підготовка спеціалістів. На сьогодні в області створено 24 об’єднані територіальні громади, з них лише 15 мають співробітників, що працюють у сфері розвитку молодіжної політики, фізичної культури та спорту. Варто зазначити, що в цьому році в Запорізькому регіоні навчання пройшли лише сім працівників, які взяли участь у програмі «Молодіжний працівник», що спрямована на підвищення професійного рівня підготовки держслужбовців та представників громадських об’єднань, які працюють з молоддю.

По-друге, важливе значення має сприяння розвитку молодіжної інфраструктури, зокрема молодіжних центрів. Це дозволить надати молоді комплексних можливостей, забезпечити її навчання та самореалізацію.  По-третє, є необхідність у належному фінансуванні молодіжної роботи та залученні молоді до процесу ухвалення рішень, зокрема представників студентських та молодіжних рад, рад трудової молоді та студентський парламент.

Із усіх розглянутих питань члени колегії  прийняли відповідні рішення, а також вислухали пропозиції стосовно якісного розвитку молодіжної політики в Запорізькій області.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни