Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новостворений рибоохоронний патруль доводить свою ефективність

22 червня 2017 - 10:45

Новостворений рибоохоронний патруль доводить свою ефективність

Сьогодні виповнюється рівно місяць з дня  запуску рибоохоронного патруля Запорізької області, який підбиває перші підсумки своєї роботи.

Хоча період реформування припав на весняно-літню (нерестову) заборону, тобто на найбільш напружений період у роботі природоохоронних відомств, за низкою показників новостворений патруль у порівнянні з ліквідованим управлінням рибоохорони втричі ефективніше організував контрольно-наглядові заходи на внутрішніх водоймах та місцях торгівлі водними біоресурсами в межах Запорізької області.

Зокрема, за звітний період  з метою забезпечення спокійної обстановки для розмноження риби, збереження популяції, а також виявлення фактів незаконного видобутку водних біоресурсів у нерестовий період проведено 31 рибоохоронний рейд, у результаті виявлено 283 порушення природоохоронного законодавства у сфері водних біоресурсів. За  місяць у порушників було вилучено 76 заборонених знарядь лову (51 з початку року і до 22 травня попереднім управлінням). За грубі порушення природоохоронного законодавства до суду передано 160 справ (проти 132 за 5 місяців).

На основі аналізу оперативної обстановки вжито заходи реагування за конкретними напрямками роботи – на водоймах, ринках, шляхах транспортування. Особливу увагу було приділено заходам, спрямованим на запобігання незаконній реалізації водних біоресурсів (операції «Путина- Берег», «Нерест», «Ринок»), а також попередження та профілактика можливих порушень серед рибалок-любителів.

Для комплексного підходу до збереження іхтіофауни Запорізького краю разом з рибоохоронною роботою  проводилися заходи щодо поліпшення умов нересту аборигенних видів риб. На базі двох рибоводних пунктів - у Василівській затоці на Каховському водосховищі та у балці Вільна на Запорізькому водосховищі - було встановлено 4 100 штучних нерестовищ за участю рибодобувних та громадських організацій. У результаті проведеної роботи було інкубовано 68,2 кг ікри плітки, 9 кг ікри ляща, 4 кг ікри карася,  з яких було отримано мільйони личинок цих видів риб.

Для підвищення ефективності рибоохоронної роботи в Управлінні створено "гарячу лінію". У режимі консультування громадян та фіксації звернень щодо ймовірних порушень природоохоронного законодавства у сфері водних біоресурсів «гаряча» лінія працює цілодобово сім днів на тиждень.

Рибоохоронний патруль нагадує: у разі виявлення фактів порушень природоохоронного законодавства у сфері водних біоресурсів   можна повідомити за телефоном 279-38-52 або за мобільним (067)-622-04-66. Також повідомити про можливі порушення природоохлоронного законодавства можна за допомогою месенджерів Viber, Whats UP, Telegram.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна