Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальна допомога вразливим верствам населення знаходиться на особливому контролі обласної влади

23 червня 2017 - 14:31

Соціальна допомога вразливим верствам населення знаходиться на особливому контролі обласної влади

Департаментом соціального захисту населення  облдержадміністрації  проведено на базі  обласного центру професійної реабілітації інвалідів у м.Бердянськ  виїзний семінар – нараду з актуальних питань соціального захисту населення у 2017 році.

 У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації  Едуард Гугнін, радники Міністерства соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб у Запорізькій області, представники німецького товариства міжнародного співробітництва та комунальної установи «Комп’ютерний інформаційно - обчислювальний центр» ради, керівники  та фахівці  територіальних органів соціального захисту населення.

Едуард Гугнін відзначив важливість державних та місцевих програм, спрямованих на всебічну допомогу вразливим верствам населення, які реалізуються органами соціального захисту населення, та окремо зупинився на  планах органів влади щодо сприяння їх успішному впровадженню.

 В.о. директора Департаменту Катерина Кривошей поінформувала учасників заходу з питання призначення населенню житлових субсидій з 1 травня поточного року, стану виконання постанови Кабінету Міністрів України щодо остаточного повернення до бюджету невикористаних сум субсидій, проведення роботи з видачі монетизованих сум цього виду адресної допомоги

За даними Департаменту, в Запорізькій області на сьогодні нараховується 147,5 тис. отримувачів житлових субсидій, що становить 24%  від загальної кількості (615 тисяч) домогосподарств.  Сума нарахованих субсидій дорівнює 1,8 мільярда гривень.  В опалювальний період субсидії отримували 315,5 тис. домогосподарств  або  52,9% . Особливу увагу було приділено призначенню житлових субсидій  при наявності у громадян заборгованості, акцентувалася увага на необхідності проведення широкої інформаційно – роз’яснювальної роботи щодо порядку видачі монетизованих сум субсидій послуг з газо -, електропостачання для індивідуального опалення, та контролю за призначенням субсидій.

Також були розглянуті питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб та призначення їм усіх видів соціальних виплат; методики проведення тренінгів з профілактики професійного вигорання; роботи з особами з інвалідністю, учасниками АТО та іншими категоріями населення у зв’язку зі змінами у чинному законодавстві;  організації роботи щодо залучення недержавних суб’єктів до надання соціальних послуг шляхом проведення конкурсів соціального замовлення тощо.

Учасники семінару також ознайомилися з діяльністю  обласного центру професійної реабілітації інвалідів та Бердянського геріатричного пансіонату та дали високу оцінку досягненням колективів цих установ у наданні соціальних послуг та організації обслуговування підопічних.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров