Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасникам АТО пропонують допомогу для відкриття власної справи

26 червня 2017 - 16:37

За ініціативи обласного центру допомоги учасникам АТО  відбулося засідання «круглого столу», присвячене перспективам започаткування власного бізнесу демобілізованими бійцями. У розмові взяли участь представники обласної виконавчої влади, місцевого самоврядування, дозвільних служб, психологи та волонтери.

За словами керівника центру Олексія Сквордякова, все більше наших захисників, повертаючись додому, мріють про власну справу. Багато з них до війни мали досвід підприємницької діяльності та зберегли необхідні знання, енергію, кмітливість, розуміння кон’юнктури ринку. Наприклад, у Львові вже відкрився АТОвський ресторан «Патріот», нові види консерви для української армії розробляє компанія «Fusefoods»,  найкраще м’ясо для шашлику пропонує крамниця десантника Олександра Тарасова в Києві.

Заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко розповів, що у Мелітополі на базі громадської організації «Центр «Побратим» створено успішну охоронну агенцію, десятки учасників АТО зайняті у фермерському господарстві «СТЕМ» Приазовського району (керівник – Валерій Стоянов) та автомотоклубі «Фаетон» (голова – Дмитро Поздняк).

Працювати на себе наразі хочуть півсотні запорізьких ветеранів, переважно у сфері будівництва.  За підтримки керівництва облдержадміністрації наші воїни внесли на розгляд обласної ради проект змін до програми розвитку підприємництва. Документ передбачає виділення 300 тис. грн.. на мікрогранти для колишніх бійців, які роблять перші кроки в бізнесі, та вже отримав схвалення профільної депутатської комісії. На думку учасника антитерористичної операції психолога – консультанта Сергія Шаповалова, це дуже важливо, адже, повернувшись з війни, хлопці мають використати свою енергію та ініціативу, самореалізуватися.

Не залишиться осторонь міська влада. Директор департаменту дозвільних послуг Запорізької міськради Володимир Жуков поінформував про інформаційно-консультаційні проекти та семінари для початківців. Вони допоможуть бійцям краще орієнтуватися в економічних реаліях, навчитися складати бізнес-плани, обирати ніші, вільні від конкуренції. Свою допомогу в підготовці до спілкування з фіскальними та контролюючим органами та розробці фінансової звітності запропонувала аудитор, керівник громадської організації «Точка зору» Лариса Церетелі.

На завершення учасники зустрічі провели семінар-тренінг, обговорили порядок реєстрації юридичних осіб, вибір системи оподаткування, алгоритм відкриття банківських рахунків тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою