Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Правове навчання запоріжців починається ще зі школи

27 червня 2017 - 10:37

Під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулось засідання Запорізької обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Учасники заходу розглянули питання про діяльність Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області в напрямку правоосвітньої роботи в навчальних закладах протягом  2016 – 2017 навчального року та діяльність Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області в напрямку правоосвітньої роботи, її роль у формуванні правової обізнаності громадян та сприянні підвищенню рівня правової культури.

Як зазначила провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Людмила Житняк, навчання є основним заняттям людини до 23 років, тому, враховуючи перспективність роботи саме з молоддю, правоосвітня робота в начальних закладах є одним із найважливіших напрямків діяльності Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області. У цій роботі беруть участь представники Координаційної ради молодих юристів при Управлінні, науковці, практики юридичного спрямування, використовуються як традиційні, так і новітні засоби правового навчання. 

Протягом кількох років діють правові лекторії в загальноосвітніх навчальних закладах міста Запоріжжя й Запорізької області. У 2016 році лекторії діяли в чотирьох загальносвітніх і професійно-технічних навчальних закладах. На початку 2017 року створено сім правових лекторіїв. У їх роботі використовуються не тільки буклети й пам’ятки, розроблені фахівцями Управління, а й відеоролики та презентації Міністерства юстиції, Управління, КРМЮ, інші відеоматеріали на правову тематику. Під час роботи цих лекторіїв для учнів, студентів протягом 2016/2017 навчального року проведено 64 лекції. Правоосвітня лекційна робота Управління охоплює й інші навчальні заклади.

Також вже традиційно за участю Управління проводяться учнівські олімпіади з правознавства.

Правоосвітня робота в навчальних закладах проводилася фахівцями Управління також і з педагогічними працівниками.

Пріоритетною тематикою інформаційної кампанії на 2017 рік визначено права громадян у сфері доступу до правосуддя, захист прав власності та формування вміння протистояти проявам побутової корупції у вищих навчальних закладах.

Наразі планується забезпечити підготовку інформаційних матеріалів про права громадян у сфері доступу до правосуддя, захист прав власності та способи протистояння проявам побутової корупції з метою подальшого їх поширення в навчальних закладах; протягом ІІ півріччя 2017 року провести інформаційну кампанію щодо можливості проходження стажування студентами вищих навчальних закладів у Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області; у листопаді 2017 року провести засідання «круглого» столу за участю представників студентських рад вищих навчальних закладів м. Запоріжжя з нагоди проведення заходів у рамках Всеукраїнського тижня права.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону