Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для забезпечення житлом молоді та учасників АТО запропоновано розробити регіональну програму

27 червня 2017 - 13:50

Перспективи забезпечення житлом молоді та учасників АТО Запорізької області шляхом реалізації регіональних програм розглянули учасники засідання круглого столу, яке відбулося під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова. В обговоренні  взяли участь представники облдержадміністрації, облради, райдержадміністрацій, міст обласного значення та структурних підрозділів облдержадміністрації.

- Серед багатьох питань, які на поточний час залишаються актуальними та потребують невідкладного вирішення, – це забезпечення житлом молоді та учасників АТО в досить складних економічних умовах сьогодення. Забезпечити ці категорії населення житлом можливо шляхом реалізації державних та регіональних програм, у першу чергу програм житлового будівництва. На жаль, держава, в силу об’єктивних обставин, поки що досить обмежено фінансує програми житлового будівництва, які сприяють збільшенню рівня доступності житла для українців, у тому числі для цих категорій населення. Незважаючи на це, на місцевому рівні ми повинні розробити та реалізувати ефективні заходи, які одночасно із забезпеченням житлом молоді та учасників АТО будуть сприяти розвитку будівельної галузі, - зазначив Віктор Скобліков.

За інформацією голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергія Кімнатного, в Запорізькій області на квартирному обліку перебувають 40 тисяч 107 осіб, з них 261 – учасник АТО.

За підсумками обговорення вирішено запропонувати Запорізькій обласній державній адміністрації за підсумками І півріччя 2017 року підготувати проект  про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік, яким додатково передбачити 3 430,272 тис. грн. на надання кредитів для придбання житла в рамках обласної програми «Молодій запорізькій родині – доступне житло» на 2013 – 2017 роки;  винести на розгляд сесії обласної ради питання щодо продовження терміну дії цієї  програми  до 2022 року, а також розробити проект регіональної програми «Забезпечення житлом учасників антитерористичної операції Запорізької області» на 2018 – 2022 роки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також