Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький боксер виборов бронзу на чемпіонаті Європи та готується до світової першості

30 червня 2017 - 12:36

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція  за участю запорізького спортсмена Дмитра Замотаєва, який у складі збірної команди України виборов бронзову медаль на чемпіонаті Європи з боксу. Привітала боксера та його тренера з перемогою начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

Так, 16-24 червня у Харкові відбувся чемпіонат Європи з боксу, який є кваліфікаційним турніром перед чемпіонатом світу. На цьому поєдинку кращі боксери отримали перепустки на світову першість – по вісім  у кожній з 10 вагових категорій. У змаганнях Харків-17 взяли участь команди з 40 країн. До української збірної  увійшли десятеро найсильніших боксерів країни, серед них і запорізький спортсмен, заслужений майстер спорту України  22-річний Дмитро Замотаєв (52 кг).

Дмитро Замотаєв виборов бронзову нагороду чемпіонату Європи,  завдяки чому виступить на чемпіонаті світу.

- Успішний виступ запорізького спортсмена на чемпіонаті Європи – змаганнях високого рівня – це велика перемога і Дмитра особисто, і запорізької школи боксу. Тепер у серпні-вересні він буде виступати на чемпіонаті світу. Ми сподіваємось на високі результати, бо, безперечно, у Дмитра є потужний потенціал та бажання перемагати. У Запорізькій області бокс – серед  пріоритетних видів спорту, ним професійно займаються  понад тисячу спортсменів. Проте нам ще є  над чим працювати, ми будемо ставити амбіційні плани та працювати над їх втіленням, щоб запорізькі боксери були відомі не лише в Україні, а й усьому світі, - зазначила Наталія Власова.

Боксер Дмитро Замотаєв та тренер Олександр Трюхін отримали Подяки Запорізької облдержадміністрації.

Загалом за підсумками європейської першості «синьо-жовта» збірна посіла першу сходинку в командному заліку. На рахунку наших боксерів – три золота, срібло та дві бронзи. Друге місце посіла  збірна Росії, третє -  Великобританії.

Слід відзначити, що чемпіонат Європи - один з головних кваліфікаційних турнірів, на якому  розігруються ліцензії на чемпіонат світу з боксу, який відбудеться  в Гамбурзі цієї осені.

Як наголосив заслужений тренер України Олександр Трюхін, наразі для запорізького спортсмена розпочинається підготовка до світової першості, доводиться працювати у досить стислому графіку. За словами самого спортсмена, він уже готовий підкорювати більш високі п’єдестали та сподівається на чемпіонаті світу показати високий рівень підготовки та обов’язково повернутися додому з високими нагородами.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн