Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна школа вищої спортивної майстерності покращила умови тренувань веслярів

17 липня 2017 - 10:48

У травні цього року Запорізька  обласна школа вищої спортивної майстерності відзначила 50-річний ювілей. На святкуванні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль вручив один із найочікуваніших подарунків для спортсменів – академістів  - сертифікат на придбання найсучаснішого ергометру Concept2.

Concept2 – це тренажер, що дозволяє моделювати веслування в академічному човні та на якому проводяться офіційні змагання всеукраїнського та міжнародного рівня. Сьогодні спортсмени ШВСМ, які входять до складу збірної команди України з академічного веслування, мають змогу тренуватися на якісному спортивному обладнанні.

Як розповів майстер спорту міжнародного класу Вадим Зубов,  особистий тренер  багаторазової чемпіонки України Лариси Жалінської, раніше всі подібні тренажери в Запоріжжі знаходилися на базі комерційних спортивних клубів, і проводити повноцінний тренувальний процес спортсмени-професіонали можливості не мали. Між тим, від результатів, показаних на ергометрі Concept2 на зимовому чемпіонаті України, залежить потрапляння спортсменів до основного складу національної збірної. А в літній період тренажер використовується для підняття функціональних можливостей організму. Тож завдяки підтримці облдержадміністрації тепер запорізькі спортсмени мають усі умови для поліпшення результатів як в академічному веслуванні, так і безпосередньо на водних доріжках, загалом спорт вищих  досягнень у Запорізькій області виходить на новий якісний рівень.

Слід зазначити, що на зимовому чемпіонаті України двоє спортсменок ШВСМ потрапили до призової трійки: Лариса Жалінська фінішувала першою, а Світлана Мартинова – третьою. На першому водному старті сезону – Кубку України золоту медаль виборола Світлана Мартинова, а Лариса Жалінська  отримала бронзову нагороду. Тож запорізькі спортсменки впевнено входять до еліти українського академічного веслування і наразі готуються до особистого чемпіонату України.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Уряд України подовжує надання грантової підтримки для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?