Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасники АТО, інваліди та ветерани війни забезпечені оздоровленням за бюджетні кошти

27 липня 2017 - 08:48

Учасники АТО, інваліди та ветерани війни забезпечені оздоровленням за бюджетні кошти

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації опікується санаторно-курортним лікуванням учасників АТО, ветеранів війни, інвалідів загального захворювання, з дитинства, інвалідів з наслідками травм і захворюванням хребта та спинного мозку.

Наразі на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в органах соціального захисту населення перебувають 576 учасників АТО, 7994 особи з інвалідністю, 6382 ветерани.

За підсумками  І півріччя у санаторіях Мінсоцполітики вже оздоровлено 378 осіб, серед яких ветерани війни, учасники АТО, учасники війни в Афганістані, інваліди загального захворювання та з дитинства.  Крім цього, послуги з оздоровлення отримали 225 осіб з інвалідністю; 57 учасників АТО; 198 ветеранів війни; 28 осіб, на яких поширюється дія Закону  України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту»; 195 осіб - за рахунок коштів місцевого бюджету.

За ініціативи обласної державної адміністрації щорічно у рамках реалізації обласної Програми «Назустріч людям» здійснюється оздоровлення учасників АТО, ветеранів праці, дітей війни, осіб з інвалідністю. За рахунок коштів обласного бюджету  оздоровлено 49  осіб.

Департамент соціального захисту також звертає увагу, що в цьому році внесено зміни до Порядків забезпечення деяких категорій осіб санаторно-курортним лікуванням, згідно з якими  особа може самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після чого необхідно звертатися до управління соцзахисту, де перевірять заклад на відповідність установленим вимогам. Далі укладається тристороння угода між санаторієм, управлінням соціального захисту та особою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни