Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У запорізьких таборах та здравницях розпочинається остання зміна

1 серпня 2017 - 11:45

У запорізьких таборах та здравницях розпочинається остання зміна

З початком останнього літнього місяця  до фінішної прямої наближається літня оздоровча кампанія. У таборах та здравницях області днями розпочинається остання четверта зміна. Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації. 

Протягом IV зміни за рахунок коштів обласного бюджету дітей будуть приймати три табори. Зокрема, з 1 серпня у табір «Весна» Бердянскького району заїдуть 192 дитини, «Факел» у Бердянську 5 серпня прийматиме 234 дитини, у «Лісову пісню» в Кирилівці 9 серпня прибудуть 148 відпочиваючих.

Загалом у цьому році послугами оздоровлення та відпочинку планується забезпечити 123 тис. 229 дітей, що становить  73,5% від загальної чисельності дітей шкільного віку (у 2016 році – 73,1% ). Серед них  послугами з оздоровлення  буде охоплено 72 тис. 568 дітей (43,3%) та послугами відпочинку – 50 тис. 661 дитину (30,2%). Загальна чисельність дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в 2017 році становить  87 тис. 646  (52,3% від загальної кількості дітей шкільного віку).

Планові показники фінансування оздоровчої кампанії 2017 року з урахуванням усіх джерел фінансування складають 92 млн. 116 тис. 503 грн.

Цього тижня розпочинаються перевірки всіх таборів та здравниць обласного підпорядкування за участю фахівців СЕС, Нацполіції та інших контролюючих органів. 

 Нагадаємо, серед відпочиваючих дитячого закладу оздоровлення та відпочинку санаторного типу «Лазурний» у м. Бердянськ був зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції, при якому постраждали  46  дітей віком від 7 до 15 років. При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено харчовий шлях передачі інфекції. Ймовірним чинником передачі послужила гречана каша, яка була в меню 18 липня  на вечерю і  20 липня на сніданок. З каші виділені умовно-патогенні мікроорганізми, які викликають гострі кишкові інфекції. Ці ж збудники були виявлені у 14  дітей, що захворіли. Крім того, клебсіела пневмонія була виділена у кухаря харчоблоку, якого можна вважати джерелом інфекції.

Документи щодо розслідування спалаху інфекції передані в прокуратуру, розслідування триває.

Наразі заклад оздоровлення та відпочинку «Лазурний» зачинено, всі діти, які постраждали від отруєння, вже знаходяться вдома.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я