Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Мотор Січ» готується до збільшення виробництва гелікоптерів

9 серпня 2017 - 16:24

Сьогодні перший заступник голови ОДА Дмитро Давтян відвідав АТ «Мотор Січ». У цьому році підприємству виповнюється 110 років з моменту заснування. Наразі штат працівників налічує близько 25 000 людей, а середня заробітна плата понад 9000 грн. Під час робочого візиту представник обласної влади ознайомився з роботою цеху складання авіаційних двигунів, цеху обробки та складання деталей для моноколес, цеху складання редукторів.

- У цьому році ми працюємо над розвитком гелікоптерної техніки. Якщо раніше ми йшли шляхом модернізації, потім – модифікації, то наразі ми готуємось до запуску гелікоптерів власного виробництва. Гелікоптери – це майбутнє. Маю надію, що наступного року наше підприємство вже матиме результати у цьому напрямку, - зазначив голова наглядової ради, директор зі зв'язків з громадськістю Анатолій Малиш.

Окрім того, у рамках робочого візиту перший заступник голови мав можливість на власні очі не лише побачити, а й випробувати унікальний тренажерний центр підготовки та перепідготовки пілотів. Центр було створено лише кілька років тому, проте вже сьогодні його по праву можна назвати унікальним. За словами керівництва Центру, саме у Запоріжжі пілоти зможуть проходити навчання на першому у світі тренажері гелікоптера Мі-2, Мі-24, Мі-8 МСБ-В, Ми-8-МСБ. Наразі аналогів запорізькому центру підготовки та перепідготовки пілотів немає. Адже лише Запоріжжя має таку кількість тренажерів. Найближчим часом в Центрі з’явиться ще один унікальний тренажер – кабіна пілота буде встановлена на спеціальній штанзі, на висоті 6 м.

- Потужність підприємства, використання світових практик – все це дійсно вражає. У цьому році керівництво підприємства поставило перед собою досить амбітні цілі – розпочати випуск вітчизняних лопатей для військових гелікоптерів Мі-24, ці машини використовуються ЗСУ. Що ж стосується Центру підготовки пілотів, то виходячи з того, що я побачив сьогодні, можна з впевненістю сказати, що саме тут  пілоти зможуть відшліфувати пілотування, а також відпрацювати сценарій дій у надскладних ситуаціях, які можуть виникнути в небі. Це стосується як військової, так і цивільної авіації, - зазначив Дмитро Давтян.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області