Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Оголошення про проведення конкурсів з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області

10 серпня 2017 - 09:22

Запорізька обласна державна адміністрація (далі — Організатор) оголошує конкурси з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області (далі — конкурси).

Конкурси проводяться відповідно до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт», Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008

№ 1081, зі змінами та доповненнями, розпорядження голови облдержадміністрації від 07.05.2012 № 207 «Про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», яке зареєстровано в Головному управлінні юстиції в Запорізькій області

23 травня 2012 року за № 26/1551 (зі змінами), розпорядження голови облдержадміністрації від 01.08.2017 № 398 «Про проведення конкурсів із перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області».

Перелік об’єктів конкурсів із перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області, із зазначенням порядкових номерів та основних характеристик додається.

Умови проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області (далі — Умови), затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації від 07.05.2012 № 207 «Про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», яке зареєстровано в Головному управлінні юстиції в Запорізькій області 23 травня 2012 року за № 26/1551 (зі змінами). Ці Умови є обов’язковими для членів конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників для обслуговування на маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області, та перевізників-претендентів.

На конкурс виносяться маршрути (рейси), які входять до затвердженої Організатором мережі міжміських та приміських автобусних маршрутів.

Обґрунтована структура парку автобусів, що працюватимуть на маршруті загального користування, має відповідати таким критеріям:

1) Для забезпечення належної якості та безпеки перевезень пасажирів на внутрішньообласних автобусних маршрутах, згідно з Порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженим наказом Міністерства транспорту та зв`язку України від 12.04.2007 № 285, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14.05.2007 за № 499/13766, зі змінами та доповненнями, на міжміських маршрутах протяжністю до 150 км допускається використання автобусів категорій М2 (повна маса не більше ніж 5 т) та М3 (повна маса понад 5 т), а на маршрутах протяжністю більше 150 км — автобусів тільки категорії М3, на приміських маршрутах — автобусів категорій М2 та М3. Клас автобусів: на міжміських маршрутах до 150 км — А, В, ІІ, ІІІ; понад 150 км — В, ІІ, ІІІ; на приміських маршрутах — А, В, І, ІІ, ІІІ.

2) Рухомий склад, що пропонується перевізником-претендентом для перевезення пасажирів на маршрутах, повинен за технічними та екологічними показниками, пасажиромісткістю відповідати вимогам чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту.

Перевезення пасажирів на маршрутах здійснюються відповідно до державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування населення.

Для участі в конкурсі з перевезення пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області, перевізник-претендент повинен мати достатню кількість транспортних засобів для виконання перевезень та достатню кількість резервних автобусів, яка відповідно становить 10 відсотків для автобусів приміського сполучення, 20 відсотків — для міжміського сполучення.

Автотранспортні засоби, які пропонуються перевізниками-претендентами для резерву, повинні бути не нижче за показниками категорії, класу, комфортності основних автотранспортних засобів, які пропонуються для обслуговування маршруту.

До додаткових Умов належить обладнання перевізником у термін до трьох років із моменту укладання договору про організацію перевезень пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області (внутрішньообласних маршрутах), транспортних засобів, працюючих на зазначеному в договорі маршруті (маршрутах), GPS-системами для здійснення контролю за дотриманням схем і графіків руху пасажирського транспорту. Перевізники–претенденти мають забезпечити диспетчерський контроль та управління перевезеннями самостійно або із залученням підприємства автобусних станцій (за договором).

На кожному об’єкті конкурсу, який включає приміські автобусні маршрути загального користування, забезпечується робота не менш як одного транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вказаний спеціальний транспорт має виконувати не менше одного рейсу на кожному приміському маршруті в усі дні роботи транспорту.

При визначенні переможця конкурсу конкурсний комітет враховує наявність у перевізника-претендента заявлених автобусів із класом комфортності, який перевищує перший клас — для роботи на маршрутах протяжністю до 150 км включно, другий клас — для роботи на маршрутах протяжністю понад 150 км.

До участі в конкурсі не допускаються автомобільні перевізники, які визначені в пункті 12 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, зі змінами та доповненнями.

Перевізники зобов’язані здійснювати пільгові перевезення пасажирів згідно з чинним законодавством.

Необхідну інформацію про об’єкти конкурсів можна одержати за телефонами: 239–92–51, 239–92–50, або електронною поштою (звертатися за електронною адресою dpri@zoda.gov.ua).

Кінцевий строк прийняття документів для участі в конкурсах — до 17–00 28.08.2017.

Документи на конкурси подаються до облдержадміністрації за адресою: 69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164, каб. 556, каб. 505. Режим роботи: з понеділка по четвер — з 8–00 до 17–00, п’ятниця — з 8–00 до 15–45. Перерва на обід — з 12–00 до 12–45.

Перелік документів для участі в конкурсах визначений статтею 46 Закону України «Про автомобільний транспорт» та пунктом 29 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, зі змінами та доповненнями.

Для участі в конкурсі автомобільний перевізник подає на кожний об’єкт конкурсу окремо заяву встановленого зразка, і такі документи:

1) нотаріально завірену копію ліцензії на право надання послуг із перевезень пасажирів (може подаватися в одному примірнику, якщо перевізник-претендент бере участь у кількох конкурсах, які проводяться на одному засіданні) або інформацію про рішення органу ліцензування щодо видачі ліцензії на право надання послуг із перевезень пасажирів із точним посиланням на відповідне рішення на офіційному веб-сайті органу ліцензування;

2) перелік транспортних засобів, які пропонуються до використання на автобусному маршруті, із зазначенням марки, моделі, пасажиромісткості (з відміткою «з місцем водія/без місця водія»), VIN-коду транспортного засобу, державного номерного знака, року випуску транспортного засобу;

3) інформацію довільної форми про те, що перевізником-претендентом (вказати найменування перевізника) не вносилася плата за участь у конкурсі у зв`язку з відсутністю такої вимоги в оголошенні облдержадміністрації про проведення конкурсів, розміщеному у _____ (назва та номер друкованого видання);

4) копії свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів або тимчасових реєстраційних талонів автобусів, що пропонуються до використання на маршруті;

5) копію документа, що підтверджує проведення процедури санації (за умови проведення санації);

6) перелік транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, які пропонуються для роботи на автобусному маршруті, або письмову інформацію про їх відсутність;

7) анкету встановленого зразка;

8) копію штатного розпису, податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ) за останні повні два квартали;

9) відомості за підписом суб’єкта господарювання про автобуси, які будуть використовуватися на автобусному маршруті з зазначенням підстав для їх використання перевізником;

10) відомості про додаткові умови обслуговування маршруту (у разі наявності).

Комплектність поданих документів перевіряє в міру їх надходження Організатор.

Документи для участі в конкурсі пронумеровуються, прошиваються, підписуються уповноваженою особою перевізника-претендента та скріплюються печаткою з позначенням кількості сторінок цифрами і словами.

Документи для участі в конкурсі подаються перевізником-претендентом у двох закритих конвертах (пакетах).

Конверт (пакет) з позначкою «№ 1», який містить документи для участі в конкурсі, відкривається наступного дня після закінчення строку їх прийняття.

Конверт (пакет) з позначкою «№ 2», який містить документи з інформацією про те, на який об’єкт конкурсу подає документи перевізник-претендент, відкривається під час засідання конкурсного комітету.

У разі подання перевізником-претендентом документів для участі в кількох конкурсах, що проводяться на одному засіданні, ним робиться однакова відмітка на конвертах № 1 і 2, які стосуються одного й того ж конкурсу, що дасть змогу визначити приналежність їх одне одному.

Якщо перевізник-претендент бере участь у кількох конкурсах, які проводяться на одному засіданні конкурсного комітету, а подані ним пропозиції достатні для виконання перевезень тільки на частині об’єктів конкурсів, він повинен визначити пріоритети щодо визнання його переможцем у конкурсах, про що робиться запис у розділі IV заяви, і в разі визнання його переможцем у конкурсі (конкурсах) з вищим пріоритетом до участі в інших конкурсах він не допускається.

У разі відсутності в перевізників-претендентів автобусів, що відповідають умовам конкурсу, вони мають право подавати до конкурсного комітету заяву на участь у конкурсі та документи, що містять характеристику наявних автобусів, які перевізник-претендент пропонує використовувати на даному маршруті, а також інвестиційний проект-зобов’язання щодо оновлення парку автобусів на цьому маршруті на визначений період до п’яти років.

У разі відсутності перевізників-претендентів, які мають автобуси, що відповідають умовам конкурсу, конкурс проводиться серед претендентів, які пропонують використовувати на даному маршруті автобуси, що відповідають вимогам безпеки, але не відповідають умовам конкурсу за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, з урахуванням поданих інвестиційних проектів-зобов’язань щодо оновлення парку автобусів, які будуть повністю відповідати всім вимогам, у термін до п’яти років.

Організатор укладає з переможцем конкурсу договір про перевезення пасажирів на 5 років, у разі відсутності в нього автотранспортних засобів, що відповідають Умовам — на 1 рік.

Видача бланків заяв та анкет здійснюється за адресою м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164, каб. 556, каб. 550 у час, визначений для прийому документів на конкурси. Перевізники-претенденти можуть використовувати бланки заяви та анкети, що затверджені Порядком проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, зі змінами та доповненнями.

Місце проведення конкурсів (засідання конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників): м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164. Початок конкурсів — об 11–00 14.09.2017.

У разі відсутності керівника перевізника-претендента на конкурсі його інтереси може представляти особа, яка має довіреність, видану перевізником-претендентом.

Плата за участь у конкурсах не стягується.

Для довідок із питань проведення конкурсів звертатися за телефонами: 239–92–51 або електронною поштою (звертатися за електронною адресою dpri@zoda.gov.ua).

 

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою