Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вантажоперевізники порушують вимоги щодо обмеження проїзду у спеку

10 серпня 2017 - 09:52

Одним з негативних чинників, що впливають на стан доріг загального користування, є руйнування їх транспортом, який перевищує допустимі вагові параметри. Стан дотримання норм щодо обмеження пересування великовантажного транспорту перевірили під час рейду, у якому взяли участь представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Національної поліції, Служби автомобільних доріг, Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області.

Як нагадав заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Пісарев, під час літнього періоду  обмежено рух великовагового транспорту, вага якого перевищує 24 т та навантаження на вісь якого перевищує 7 т при температурі повітря понад 28 С.

Для обмеження руху великовагового транспорту дорожніми службами було виготовлено та встановлено 66 комплектів дорожніх знаків щодо введення тимчасового обмеження руху. На автодорогах загального  користування  у наявності є 56 місць відстою великовантажних транспортних засобів. Проте не всі водії дотримуються введених правил.

- Основною проблемою є недотримання перевізниками  та водіями введених обмежень великовантажного транспорту, що говорить про їх невідповідальність та низьку культуру, бо існує серйозна економічна проблема, коли доводиться сотні мільйонів бюджетних коштів направляти для відновлення пошкодженого покриття. Також це питання безпеки для громадян, бо більшість ДТП виникають через поганий стан доріг. Під час сьогоднішнього рейду було обстежено 12 одиниць великовагового транспорту, шість автомобілів було направлено на майданчики для відстою транспорту. Габаритно-ваговий контроль на автодорогах області діє цілодобово під час літнього періоду. Рейди з перевірки дотримання введених обмежень будуть проводитись й надалі. Слід наголосити, що у цей спекотний період і ті, хто відправляють вантажі, і ті, хто їх приймає, мають бути уважними та свідомими, адже якщо вони ігноруватимуть цю проблему, то з часом самі будуть їздити по бездоріжжю, - наголосив Роман Пісарев.

Наразі у Запорізькій області габаритно-ваговий контроль на автодорогах здійснюється за допомогою двох  пунктів. Очікується, що Запорізькій області передадуть додаткові три пункти, які планується придбати за кредитні кошти Євросоюзу.

На території області існує шість майданчиків для роботи пересувних пунктів габаритно-вагового контролю. Найближчим часом планується будівництво нових майданчиків для здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів.

Нагадаємо, що на дорогах загального користування обмеження руху для великовагових транспортних засобів введено з початку червня та діє з 8 год. 00 хв. до 20 год. 00 хв.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області