Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі коштом ДФРР буде реконструйовано єдиний в місті комунальний стадіон «Спартак»

10 серпня 2017 - 15:41

До кінця цього року у Мелітополі з'явиться сучасний легкоатлетичний стадіон. Сьогодні перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Давтян здійснив робочу поїздку до Мелітополя та проінспектував хід робіт на об'єкті.

Стадіон «Спартак» єдиний комунальний стадіон у місті. Він був збудований понад 60 років тому. За більше ніж півсторіччя північний сектор трибуни опинився в аварійному стані. Не дозволяє проводити офіційні змагання найвищого рангу і стан легкоатлетичних доріжок, відсутня також можливість організації тренувального процесу з легкої атлетики.

За словами заступника міського голови Мелітополя Івана Федорова, протягом останніх 10 років на стадіоні не проводили жодних змагань.

- Як тільки ми дізнались про те, що згідно з новими критеріями Державного фонду регіонального розвитку, 10% коштів мають бути спрямовані на відновлення спортивної інфраструктури, ми одразу склали проект. До роботи долучили консультантів Федерації легкої атлетики України, - зазначив Іван Федоров.

Після завершення реконструкції він отримає статус 4-ї категорії спортивних споруд, що дозволить проводити змагання всеукраїнського значення. Загальна вартість проекту реконструкції становить 12 млн 500 тис грн.

- Минулого тижня з ДФРР на рахунок обласної державної адміністрації вже надійшов перший транш. Сподіваюсь, що найближчим часом ми зможемо перерахувати кошти підрядникам, - поінформував Іван Федоров.

Наразі тут вже розпочаті роботи з благоустрою майданчику, після чого буде укладено синтетичне покриття з каучуку.

- Під час конкурсного відбору наш проект переміг завдяки тому, що технічний інженер Федерації належним чином оцінив те, що стадіон знаходиться у парку, що може бути використано спортсменами під час розминки, - сказав заступник міського голови.

Що стосується споруди самого стадіону, то вже тиждень, як тут працює підрядна організація ПП «АБЗ».

- Раніше тут були дерев'яні трибуни, зараз йде монтаж сучасних пластикових, які будуть вміщувати близько 3000 глядачів. Особлива увага інженерів та будівельників прикута до благоустрою бігових доріжок. Минулої середи до нас приїжджав технічний консультант Федерації легкої атлетики, була зроблена розмітка стадіону, - відзначив посадовець і додав, що як тільки підрядники завершать благоустрій лотків для водовідведення, одразу розпочнуться роботи з монтажу першого шару покриття.

Вже до 20 жовтня реконструкція стадіону має завершитись. Протягом місяця об'єкт буде проходити сертифікацію і тільки після цього зможе бути введений в експлуатацію.

За словами першого заступника голови регіону Дмитра Давтяна, Мелітополь можна вважати зразком у такому питанні, як залучення позабюджетних коштів для покращення інфраструктури міста та вирішення ряду проблемних питань.

- Сьогодні є чимало територій, які скаржаться на низькі темпи виконання робіт та освоєння коштів. Хотів би відзначити високий рівень роботи очільника міста та його команди. Бажаю команді міського голови Мелітополя успіхів. Сподіваюсь, що мешканці міста вже найближчим часом відчують і побачать зміни, які відбуваються у місті, - наголосив посадовець.

Зазначимо також, що комплексний ремонт стадіону відповідно до сучасних вимог є дуже важливим питанням для міста, а його реконструкція дасть поштовх більш активному розвитку спорту в Мелітополі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ