Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі набирає обертів операція «СТОП незаконній торгівлі»

10 серпня 2017 - 16:32

У рамках розпочатої за ініціативи голови облдержадміністрації Костянтина Бриля операції «СТОП незаконній торгівлі» відбувся вже другий рейд обласної робочої мобільної групи з ліквідації незаконної торгівлі. Представники органів виконавчої влади, правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та громадськості, що увійшли до складу робочої групи відпрацьовували місця несанкціонованої торгівлі в районі  Центрального та Малого ринків.

У зазначених місцях здійснювалася незаконна торгівля різними видами товарів від шкарпеток до продуктів харчування. При цьому, ковбаса та риба реалізовувались без дотримання жодних санітарних норм, з порушеннями температурного режиму.

Під час здійснення  рейду-виїзду працівниками Національної поліції та Інспекції з благоустрою відносно осіб, що здійснювали торгівлю без відповідних дозвільних документів, було складено 3 протоколи з конфіскацією товару за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях) та 3 протоколи за статтею 152 КУпАП (порушення норм благоустрою населених пунктів).

Крім того, вся зібрана у ході рейду інформація щодо виявлених порушень норм чинного законодавства стане підставою для проведення подальших дій іншими контролюючим органами, що входять до складу робочої групи.

За словами заступника начальника управління розвитку підприємницької діяльності, регуляторної політики та торгівлі Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Максима Кучеренка, особливістю другого рейду стало посилення методів впливу на незаконних торгівців шляхом конфіскації товару працівниками поліції. Також він зауважив, що системність, відповідальність та чітка координація дій робочої групи є запорукою для реалізації поставленого головою облдержадміністрації завдання стосовно ліквідації незаконної торгівлі в області.

Проведення таких рейдів буде практикуватися на території всієї Запорізької області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі