Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У власність учасникам АТО передано понад тисячі гектарів земель

11 серпня 2017 - 08:57

У власність учасникам АТО передано понад тисячі гектарів земель

З початку запровадження ініціативи щодо надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції та членам родин загиблих воїнів Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області та органи місцевого самоврядування надали учасникам АТО 4 153 дозволи на розробку документації із землеустрою для відведення земельних наділів загальною площею 5 350 гектар.

На сьогодні процедуру оформлення землі у власність завершив 931 військовослужбовець АТО,  які отримали: 565 земельних ділянок загальною площею 1064,44 га – для ведення особистого селянського господарства, 291 земельну ділянку загальною площею 29,64 га – для ведення садівництва та 75 ділянок загальною площею 6,46 га – для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд.

Безпосередньо Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області прийнято 801 наказ про затвердження розроблених проектів землеустрою та передачу земельних наділів площею 1004,47 га у власність. Органи місцевого самоврядування прийняли 130 таких рішень на загальну площу 96,07 га.

Найбільше наказів про передачу у власність земельних ділянок прийнято по Запорізькому – 264 площею 78,77 га, Мелітопольському – 102 площею 77,3 га, Пологівському – 94 площею 180,82 га, Вільнянському – 89 ділянок площею 158,99 га районам області.

Загалом у Запорізькій області отримано 6089 заяв про надання земельних ділянок учасникам АТО. Звернення військовослужбовців  розглядаються у першочерговому порядку.

На сьогодні Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області видано 3675 наказів про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність. Відповідно до цих наказів учасники АТО отримають земельні ділянки для ведення садівництва та особистого селянського господарства загальною площею 5076,44 гектара.

Довідково: надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць