Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дмитро Давтян: «Важливо аби території не просто освоювали кошти, а якісно та своєчасно проводили ремонти капітальних об’єктів»

11 серпня 2017 - 13:18

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Давтян з робочим візитом відвідав Мелітополь, де ознайомився з ходом виконання робіт на об'єктах капітального будівництва.

За його словами, головна мета візиту на Мелітопольщину - побачити як місцева влада ставиться до важливих для життєдіяльності міста об`єктів, а не просто почути про освоєння коштів. Нагадаємо, що на минулій сесії обласної ради, для вирішення проблем громади міста з обласного бюджету було виділено приблизно 20 млн грн.

Робоча поїздка розпочалась з ознайомлення з ходом реконструкцій каналізаційного колектора на бул. 30-річчя Перемоги — роботи тут виконуються за рахунок коштів обласного бюджету. За словами заступника міського голови Мелітополя Івана Федорова, колектор біло введено в експлуатацію у 1971 році. Найбільш проблемною є ділянка чотирьох переходів під проїзною частиною бульвару довжиною 0,200 км, матеріал труб переходів - чавун. В результаті корозії стінки труб колектора практично зруйновані і суттєво зменшили свою пропускну здатність.

За останні 5 років спостерігається невтішна динаміка аварійних ситуацій на колекторі: в період з 2012 по 2013 відбулося 2 аварії, в період з 2014 по 2015 таких аварійних ситуацій відбулося 5, в 2016 році - виникло 4 аварії. Кошторисна вартість реконструкції - 8,5 млн грн

На умовах співфінансування майже завершено відновлення колектору по пр. Б. Хмельницького. Вартість проекту – 7 млн грн., з яких 10% - кошти міського бюджету.

Також вчора було презентовано реконструйоване приміщення амбулаторії № 11 КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2». Наразі усі ремонтні роботи завершені.

- Перед нами було поставлено два завдання: оптимізувати кошти на утримання соціальної сфери, а також створення належних умов, як для отримання населенням медичної допомоги, так і для медичного персоналу, який тут працює. В результаті проведення реконструкції, ми майже вдвічі зменшили площу, на якій розташована амбулаторія. Якщо раніше вона займала понад 600 м2, то наразі – близько 340 м2. Також ми замінили систему водовідведення, каналізаційні мережі, електропостачання і систему опалення, - сказала заступник міського голови із соціальних питань Світлана Бойко.

Для проведення капітального ремонту амбулаторії з бюджету розвитку профінансовано 1224,5 тис. грн. Оснащення медичної установи меблями відбудеться коштом Світового банку.

- Приємно вражений тим, що побачив у Мелітополі. Сподіваюсь, що усі ті обіцянки, які було озвучені представниками міської влади міста, під час мого візиту, будуть виконанні, - зазначив Дмитро Олександрович.

У  свою чергу Іван Федоров подякував обласній державній адміністрації та обласній раді за підтримку.

- Я дуже вдячний обласній владі за лобіювання інтересів нашої громади. Акцентую увагу, що слово «лобіювання» тут варто сприймати у гарному сенсі. Нам висловили довіру і наше завдання цю довіру виправдати. Ми докладемо зусиль, аби усі об’єкти на яких зараз ведуться роботи були виконані на належному рівні і в зазначені строки, - підсумував Іван Федоров.

Також перший заступник голови області разом з представниками міської влади Мелітополя відвідав одне з містоутворюючих підприємств — ВАТ «Автопривод». Це підприємство, завдяки якості продукції та низьким цінам конкурує зі світовими виробниками Німеччини, Італії, Англії.

Окрім того, провів особистий прийом громадян. Як зазначив Дмитро Давтян, матеріальну допомогу від обласної влади отримає кожен, хто в ній потребує.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області